Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

April 2017
1 - Brielle (Catharijnenkerk)
Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
80 jarig bestaan van de 1 April feesten in Brielle waarin de bevrijding wordt gevierd van de Spanjaren tussen 11.00 en 16.00  Met deelname van o.a. de Helius Shanty Zangers - Shantykoor Overstag - Die Maeze Sanghers - Shantykoor Vlaardingen en Shantykoor Muiterij Kantje Boord
2 - Vlaardingen
30e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
4, 11, 14, 15, 18, 25 en 28 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
04-11-18 en 25  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
14 en 28  vr 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht
15 za 20.30 Drijfhout live in  de Reddingbootshuur Reddingbootschuur
7 - te Rijssen
Ierse avond - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantykoor de Lee-Sanghers Enter organiseert op vrijdag 7 april een Ierse avond in het Parkgebouw te Rijssen als gastband speelt de Ierse Band De Beggers Clan.
8 - Dordrecht
ShantyCafé - Genre : Gevarieerd
Shantycafé Waterwiel Admiraalsplein 700 van 14.00 tot 17.00 uur door Shantykoor De Admiraliteit
8 - Muntendam
Donateurs Concert - Genre : Shanty & Seasongs
Donateurs concert van de Scheepsjoagers. Het concert is in het Multifunctioneel centrum de Menterne te Muntendam, aanvang 19.30 uur zaal open 18.30 uur .
Entree € 7.50.  Na afloop dansen met muziek van ons huisorkest de Music friends.

8 - Grootegast
Legio Run -  Genre : Shanty & Seasongs
Legio Run Grootegast met het Abel Tasmankoor
15 - Spijkenisse
8e Shanty-café  - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
!5 april shanty-café wijkcentrum De Hoek
16 - Rotterdam
74e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
20 - Zuidhorn
Zonnehuis te Zuidhorn - Genre : Shanty & Seasongs
Zorg centrum Zonnehuis te Zuidhorn het Abel Tasman Koor treed op vanaf 19.00 uur
22 - Nijkerk
24 - Maassluis - Witte Kerkje
Lezing 'Loodswezen - loodsboten en helikopters - Genre : Shanty & Seasongs
Het Shantykoor "Die Maeze Sanghers" treedt op om ca. 20.45 uur in het Witte Kerkje, Constantijn Huygenstraat 1. De lezing begint om 20.00 uur. De lezing wordt gehouden door oud-loods Paul Streefkerk. Toegang is gratis, incl. koffie/thee
27 - Stellendam
Koningsfeest - Genre : Shanty & Seasongs
27 april Optreden shantykoor Op Volle Kracht tijdens Koningsfeest te Stellendam
29 - Centrum Heerenveen
Shantyfestival Heerenveen - Genre : Shanty & Seasongs
Op 29 april organiseren De FloraShantys uit Heerenveen in samenwerking met de middenstand en de gemeente Heerenveen een shantyfestival in het centrum. Een achttal bevriende koren uit de omgeving laten hun liederen over ZEE, DRANK EN MOOIE VROUWEN horen op vier verschillende locaties van 13.00 tot 17.00 uur
30 - Rotterdam Theater Zuidplein
Shanty’s voor/door jong en oud - Genre : Shanty & Seasongs
Deze middag zal Shantykoor-Rotterdam u een voorstelling presenteren waar u nog lang over zal napraten. Het gaat over de werkliederen van de oude zeilvaart. Deze liederen werden gezongen om het zware werk ritmisch te verlichten. Shantykoor Rotterdam heeft als doelstelling deze liederen voor het nageslacht te bewaren.
Voor de pauze zal optreden het kinder-shantykoor “De Rotterdamsche Scheepsmaetjes”. Dit kinder-shantykoor is onlangs opgericht en heeft inmiddels een fl  ink repertoire, met vaak zeer bekende shanty’s. Zij hebben al eerder opgetreden bij edities van het “Shantyfestival Rotterdam”.
Deze middag als primeur in het theater. Dit kinder-shantykoor staat onder leiding van Bert Jansen, Mariska de Waay en Charlo  e Magneé. Na de pauze zal Shantykoor Rotterdam u vermaken met bekende en minder bekende shanty’s. Dat alles in een se  ing van een maritieme kroeg. De muzikale leiding is in handen van Jan J. van der Sluijs.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu