- Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Augustus
31 juli t/m 2 aug. - Vegesack ( bij Bremen )
Festival Maritime Vegesack - Genre : Folk&Seasong
Maritiem Festival Vegesack 31 juli tot en met 2 augustus zie www.festival-maritim.de Ook dit jaar het zeer mooie festival in Vegesack, de voorhaven van Bremen met op de 30e altijd een verrassingsprogramma voor de echte liefhebbers in de Kirchengemeinde Vegesack Kirchheide 10, Bremen. Hier worden door een aantal artiesten een ander soort programma gepresenteerd. Dit jaar staat het festival in teken van Frankrijk, de sardientjes, de Franse kaasjes en overige lekkernijen zullen dan ook niet ontbreken, zoals te zien is Frankrijk dan ook dit jaar met veel groepen vertegenwoordigd, maar ook de Nederlandse inbreng is aanzienlijk. Een pracht festival om ook eens mee te maken. Met vooral in het avond programma veel Ierse muziek. Sur les Docks (FR), The Moorings (FR), Unicorn (NL) , Vent de Noroise (FR) , Shanty Group Logger’s Men (DE), Seyl & Treyl (NL), Roaring Fifties (NL), Pyrates (GB) , Paddy´s Passion (NL), Orkiestra Samanta (PL), North Cape (PL), Nordet (FR) - Mulligan Music Makers (DE) - Les Souillés de fond de cale (FR) - Les Brouilleurs d’Ecoutes (FR) -  La Bouline (FR) -  Jonny Glut (DE) - Hart Backbord (DE) - Happy Crew (PL) - Harmony Glen (NL) - Four `n´aft (GB) - Folk’s Sake (DE) - CelKilt (FR)  - Bézèd’H (FR) - Barbar’O’Rh (FR) - Babord Amures (FR) - Armstrong´s Patent (NL) - Bremer Ukulelenorchester (DE) - Beckedorfer Schifferknoten(DE) - De Kaapstander (NL) - Schulschiff Deutschland Chor (DE) - Seemanns-Chor Vegesack e.V. (DE)  
3, 17 en 25 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty&Seasongs
Podium Vlieland werd door de Volkskrant op de lijst van 10 leukste kleine theater van Nederland gezet. Ook dit jaar heeft het bekende Vlielandse duo Drijfhout speciaal voor dit unieke theater een voorstelling gemaakt. Ger Lamerus en Nils Koster zij ras muzikanten en vertel kunstenaars. Ze spelen en zingen eigen liedjes en traditionele muziek van Vlieland, de wadden en (ver)daarbuiten. Een avond vol Humor, nostalgie en melancholie waarbij ze nog wel eens willen afdwalen. Het ultieme eilandgevoel in muziek en verhalen.
Podium Vlieland, Dorpsstraat 84, aanvang 20.30 uur, kaarten 9,50 
13 - Dendermonde Belgie
Terrasanimatie: Alles op wieltjes -  Genre: Gevarieerd
Shanty koor 't Craeyenest speelt op donderdag avond, heel de avond in Dendermonde op het Terrasanimatie festival, Alles op wieltjes
14 en 15 - Den Helder
Helderse Visserijdagen -  Genre: Shanty & Seasong
Een wereldweekend in Nieuwediep....de Helderse Visserijdagen. Een prachtevenement dat voor het 6e jaar georganiseerd wordt door de Helderse visserij en dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus plaats vindt. Belangrijk onderdeel: het "Jutters VIS-tival" op zaterdag de 15e augustus. Een heel gezellig festival waar meerdere koren optreden op verschillende plekken en strijden om de mooie wisselvis die verleden jaar gewonnen is door De Oostvaarders uit Almelo. Het uitgewerkte programma vindt u tzt op: www.visserijdagendenhelder.nl of op www.huisduinerkoor.nl
14, 15 en 16 - Paimpol Bretagne
Paimpol Festival du chant de Marin -  Genre: Shanty & Seasong
14 – 15 – 16 augustus Paimpol Festival Bretagne 145 verschillende groepen treden op in het stadje Paimpol, Paimpol is volledig afgesloten en uitsluitend te bezoeken met een bezoekerskaartje, dat voor 3 dagen of per dag is te verkrijgen. Een prachtige havenkom met overal muziek 3 x 24 uur zo ongeveer. Met een 6 tal grote bühnes en daarnaast veel muziek in de straten en op de kades. Dit jaar een drietal Nederlandse groepen nl. Unicorn, Scheepsfolk en Paddy’s Passion zijn er op het festival te beluisteren.
15 en 16 - Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Maritiem Festival -  Genre: Folk, Shanty & Seasong
Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus vindt het jaarlijks terugkerende Maritiem festival plaats. Het programma staat dit weekend bol van de activiteiten en er is voor alle leeftijden iets te beleven. Naast de gezellige optredens van diverse artiesten en groepen zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en kun je varen met een klompbootje.
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. In totaal treden er gedurende het weekend ruim honderd artiesten op. 
Optredens Zaterdag 15 aug. : Onstuimig schuim - Viswijvenkoor Gouda West Zuidwest - Shantycrew BuitenboordGjalt en Paul - Passie en 't Gevolg
Optredens Zondag 16 aug. : Onstuimig SchuimGjalt en Paul - Rumor di MareNavenantSympôleEnkhuizen 4+1
15 t/m 18 - IJmuiden
PRE - SAIL 2015 - Genre:  Gevarieerd
Stichting PreSail IJmond, een vrijwilligersorganisatie die wordt ondersteund door een professioneel projectleider, is verantwoordelijk voor het evenement PreSail IJmond op zaterdag 15, zondag 16 en dinsdag 18 augustus 2015. 
Waar vindt PreSail IJmond Plaats?
Op zaterdag en zondag vindt PreSail IJmond plaats in en rond de Vissershaven en op de Trawlerkade in IJmuiden. Op dinsdag 18 augustus zullen zowel de havens van IJmuiden als van Beverwijk onderdeel zijn van de PreSail.

De haven van Beverwijk? Bestaat die dan?
Jazeker, de Beverwijkse haven wordt ook wel de Pijp genoemd. De Pijp is de zeehaven van Beverwijk en is toegankelijk voor binnenvaart- en zeeschepen tot een diepgang van 9 meter. De haven beschikt over meer dan 700 meter kade en talrijke bedrijven hebben een directe binding, zoals stuwadoors, distributeurs en houthandels. Er bevinden zich diverse opslagloodsen in de onmiddellijke omgeving. Dit maakt de Beverwijkse haven bij uitstek geschikt voor de overslag van producten als fruit, groenten en maïsmeel. Wereldwijd is het de belangrijkste haven op het gebied van export van pootaardappelen. Naast deze landbouwproducten vindt er ook overslag plaats van hout, houtsnippers, zand, cement, staalproducten en schroot.

Dinsdag 18 augustus meren de deelnemende schepen aan Sail-Amsterdam reeds af in IJmuiden en de dag voor de Sail-IN zijn veel schepen reeds te bewonderen in IJmuiden. Die middag zullen Zeemanskoor De Raddraaiers - Shantykoor De Marconisten -  De Zâalnêelden - 't Staende Tuygh - Grace Darling - Shantykoor Vlaardingen en de Kaapstander   met diverse optredens een bijdrage leveren aan de sfeer, voorafgaand aan SAIL. 
In Beverwijk zal "Allle Hens aan Dek" (het Shantyradioprogramma) aanwezig zijn met het Bataviakoor en Shantykoor De Zilk aan de Pijpkade.

15 - Katwijk aan zee
Haring- en Shanty Festival - Genre:  Shanty & Seasongs
Op zaterdag 15 augustus organiseert Shantykoor Voor de Mast weer haar jaarlijkse shany-festival in het centrum van Katwijk aan zee. Met dit jaar optredens van 8 koren, te weten : Barend Fox, Lemster Shantykoor, Midscheeps, Skuytevaert, Stuurloos, Het Veerse Scheepstuig en Shantykoor Vlaardingen. Het festival begint om 12:30 uur en duurt tot 17:00 uur. Gastheer Voor de Mast sluit af om 16:30 uur.
16 - Rotterdam
16 - Rotterdam-  Genre: Shanty & Seasong
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant TINTO liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken.  Toegang gratis.
16 - Camping Tienheugten Schoonloo
Zomermarkt bij de Tienheugten - Genre:  Gevarieerd
Dit optreden is voor een ieder toegankelijk, vandaar het een mooi optreden is, wij komen daar ieder jaar met veel plezier om te zingen. Shanty en Amamusementskoor't Kompas.nl
19 t/m 23 Amsterdam
Sail Amsterdam - Genre:  Shanty & Seasong
Op 19 augustus is de Intocht van Sail Amsterdam. 
- Tussen 18 en 19 uur is Zeemanskoor Rumor di Mare te horen en te zien op het officiële Sail IJpleinpodium, Amsterdam Noord 
-  " Het Ruime Sop " uit Bussum treedt twee maal op, te weten van 15:30- tot 17:00 uur op het podium van de "BOGOR-tuinen " en verhuist daarna naar het hoofdpodium op de kop van het JAVA-eiland om van 19:00- tot 20:00 uur een optreden te verzorgen.
Donderdag 20 aug. : Zal Shantykoor Vlaardingen optreden op het hoofdpodium op het Java Eiland .Het koor heeft hiervoor zelfs twee eigen nummers opgenomen. “Sail Amsterdam” en de “Clippers van Amsterdam”
Vrijdag 21 aug. : Verzorgt Shantykoor De Marconisten in totaal 3 optredens tijdens SAIL 2015. Allereerst van 1030 tot plm 1230 uur op het podium IJplein tbv "Bijzondere Vaarten", die door de afdeling Amsterdam van het Rode Kruis worden georganiseerd (oa met de Henry Dunant). Van 1600 tot 1700 uur op het grote podium "Kop van het Java-eiland"; en van 1815 tot 1915 uur op het podium Bogortuin (ook op het Java-eiland).
: Shantykoor Het Roer Om  verzorgt bij SAIL 2015 twee optredens: - van 12:00-13:00 op het IJplein - van 16:00-17:00 bij de Bogortuin
Zaterdag 22 aug. : Zal ClipperS Crew eerst optreden tijdens 'bijzondere vaarten' welke georganiseerd wordt door het Rode Kruis. Chronisch zieken, minder validen en ouderen kunnen meevaren op een van de drie boten, waaronder de Henri Dunant, die in de IJhaven rondvaren. We zien als een groot voorrecht om voor hen te mogen optreden. Van 15.00-15.45 uur staan we op podium IJplein en van 17.00-17.45 uur op het podium kop Java-eiland. Door het bekijken van de Tall Ships en het luisteren naar het koor, zult u terug kunnen kijken op een onvergetelijke dag. 
21 en 22 IJmuiden
Brigitte Kaandorp's sailconcert Op Hoop van Zegen - Genre:  Muzikale Zeemanspret en Sores 
Brigitte Kaandorp schotelt het publiek een avond onvervalste muzikale zeemanspret en zeemanssores voor. Over woeste baren, brullende stormen, jammerlijke schipbreuken en 'visch die duur betaald wordt'. M.m.v. de IJmuidense shantygroepen 'Nortada', 't Staende Tuygh' en 'Grace Darling'
22 - Hoorn (N.H.)
3e Shantyfestival - Genre:  Shanty & Seasong
In 2015 zal ons 3e Shantyfestival georganiseerd worden. Dit zal met name staan in het teken van het 20-jarig bestaan van Shantymen 'Kaap Hoorn' en de festiviteiten rondom het ronden van Kaap Hoorn 400 jaar geleden door Jacob Lemaire. Dit alles tegelijk met de organisatie van de grootste gebruikte botenbeurs van Nederland.
22 - Ugchelen-Apeldoorn
Korenfestival Ugchelen- Genre:  Shanty & Seasong
Op zaterdag 22 augustus zal vanaf 12.00 uur voor de 10e keer een korenfestival plaatsvinden. De deelnemende koren zijn naast ons eigen SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR, De Boekaniers, De Boezemvrouwtjes, De IJsselboei, De Loo en Drostesingers, Bravour en Shantykoor Vlaardingen. De toegang is gratis.
29 - Vinkeveen Boeiplein Kerklaan
Regiobank Vinkeveen Shantyfestival 2015 - Genre:  Shanty & Seasong
Voor de derde keer organiseert Shantykoor de Turfschippers het festival. Deelnemende koren: Shantykoor de Turfschippers uit Vinkeveen, shantykoor de Marconisten uit Leimuiden, Mannenkoor de Poortzangers uit Woudenberg en Shantykoor Almere uit Almere. Aanvang 12.00 uur toegang gratis. Bij slecht weer wordt er binnen opgetreden.
28 t/m 30 Appingedam
Bie Daip International Shantyfestival- Genre:  Shanty & Seasong
Op 29, 30 en 31 augustus barst de shanty-gekte weer los in Appingedam. Tijdens dit driedaagse evenement mogen we in totaal zo'n 30.000 bezoekers verwelkomen die het historische centrum van Appingedam van een unieke sfeer zullen voorzien. Dit  jaar zullen er zo'n 35 groepen en koren te beluisteren zijn. Deze aantallen maakt dit festival tot het grootste Shantyfestival van Europa. : Sur les Docks (Fr.) - Four 'n Aft (Engl.) - Pyrates (Engl.) - Highland Sell-Outs (Ned.) - Paddy's Passion (Ned.) - Fish & Ships (Norw.) - De Kaapstander (Ned.) - Tom Lewis (Engl.) - The Forebitter Men (Ned.) -- Stowaway (Ned.) - Kapt'n Bligh (Dui.) - Za Horyzontem (Pol.) - Duan (Pol.) - De Compagniezangers (Ned.) -Treblers (Pol.) - La Bouline (Fr.) - Onstuimig Schuim (Ned.) - Klang (Pol.) - Perly I Lotry (Pol.) - 't Scheepsfolk (Ned.) - Boys of Bay City (USA) - Act of Mutiny (Ned.) - Stormy Weather Shanty Choir (Nor.) - Karrik's (Pol.) - Baggyrinkle (Schotl.) - Shantykoor Blankenberge (Belg.) - Mâles de Mer (Belg.) - Harmony Glen (Ned.) - Yesterday's Men (Engl.) - Armstrong's Patent (Ned.) - Pekel (Ned.) - Seyl & Treyl (Ned.) en Meski (Pol.)
 
28 t/m 30 Vlissingen
Vlissingen Maritiem - Genre: Gevarieerd
Vlissingen Maritiem 28 t/m 30 augustus. Maritiem evenement met op zaterdag optredens van shantykoren.
30 Boulevard Scheveningen
Shantykoor Festival Scheveningen - Genre: Shanty&Seasongs
Op 30 augustus 2015 zal voor de 10e keer het Shantykoor Festival Scheveningen worden gehouden. Op 4 podia ( 1 kurhausplein en 3 op de wandelpromenade tussen Palacestraat en Charton Beach Hotel, zullen 12 koren van zich laten horen. Aanvang 11.00 uur en het einde 15.30 uur Daar aansluitend de finish van de Scheveningen-Luxemburg-Scheveningen rally ( rally auto's uit de jaren 1950-1970) De toegang is geheel gratis. 
Deelnemende koren: Shantykoor Scheveningen - Piratenkoor de Stormvogels - De Boezemvrouwtjes -   Shantykoor de Zeekanters - Koor Bravour - Zeemanskoor De Torren - Shanty 3x Niks - Shantykoor Schiehaven -  Shantykoor Midscheeps - Shantykoor West Zuidwest -Shantykoor de Marconisten en Shantykoor Stuurloos
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu