Zuiderzeemuseum - Enkhuizen
Vegesack
Bie Daip
 Nootdweer boven Zeist
Home Contact Jan. Febr. Mrt. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

© 2013 | www.shantynederland.nl | disclaimer

Augustus

1 - 3 - Bremen-Vegesack
Maritime Festival : Genre Shanty & Seasong
International Shantyfestival in Vegesack een festival met meer dan 110.000 bezoekers. Sterren van de wereldwijde shanty scene ontmoeten elkaar op dit unieke evenement in Duitsland. Ook in dit jaar , ongeveer 32 bands, groepen en koren uit Polen - Frankrijk - Noorwegen en België en vooral voor het speciaal uitgenodigde land Zweden. Uit Nederland zullen Armstrong’s Patent - Brakzand- Paddy's Passion - The Roaring Fifties - 't Scheepsfolk - Unicorn en De Kaapstander aanwezig zijn.
Meer info
2 - Nunspeet
De Veluwe zingt Shanty : Genre Shanty & Seasong
Op zaterdag 2 augustus treden op verschillende plaatsen in het centrum van Nunspeet 12 Veluwse koren waar onder "Qua Patet Orbis" op onder het thema: De Veluwe zingt Shanty!
2, 9 en 16 - Vlieland (Blikspuutkuul)
Concert onder de Vuurtoren: Genre : Shanty & Seasong
Op het vuurtorenduin, onder het licht van de vuurtoren, aan de rand van het bos, is een open plek. Vlielanders kennen deze plek als "Blikspuutkuul" (vuurtorenweg, halverwege aan de rechterkant) . De natuur heeft hier in de loop der jaren zelf een openluchttheater gevormd. Deze unieke plaats in de natuur op Vlieland vormt het decor voor een nieuwe reeks zomerconcerten van Drijfhout: "Concert onder de Vuurtoren". Geniet op deze prachtige plaats van de schitterende muziek en mooie verhalen van Drijfhout. Zelf meenemen: Dekentje, iets om op te zitten, wat u maar wilt (koffie aanwezig) Toegang: €2,50 Aanvang: 20.00 uur
3, 10, 17, 22 en 29 Vlieland
Drijfhout – Terras Zeezicht Vlieland : Genre : Shanty & Seasong
De zon gaat langzaam onder, de avond valt over het wad, een zeilboot komt voorbij en op het terras van Zeezicht branden de kaarsen en is het immer sfeervol en gezellig. Drijfhout zingt er begeleid om gitaar, viool, trekzak en mandoline over gestrande schepen, jutten langs de kust en het leven aan boord en op het eiland. Aanvang 20.30 uur
9 en 10 - Enkhuizen
Maritiem Festival : Genre Shanty & Seasong
Liefhebbers van Seasongs en Shanty’s kunnen hun hart ophalen tijdens het Maritiem festival in het Zuiderzeemuseum. Op 9 en 10 augustus geven nationale en internationale artiesten op verschillende plaatsen optredens in het buitenmuseum.
Op zaterdag 9 augustus treden op: Pekel - LocTup Together (de helft van Four'n Aft Chris & Ian) - Onstuimig Schuim - SjocK - De Compagniezangers - Dwarsgetuigd en Piet Paree (verhalenverteller)
Op zondag 10 augustus: Pekel - LockTup Together - Onstuimig Schuim - Brakzand - Noottuygh - Irish Stew en Piet Paree (verhalenverteller)
10 - Geeste (D)
Open Air Shantyfestival : Genre Shanty & Seasong
Shantykoor De IJsselboei zijn te zien en te horen op het Open Air Shantyfestival in Geeste (D) op 10 augustus
10 - Appelscha
Boerenstreekmarkt : Genre Shanty & Seasong
De boerenstreekmarkt in Appelscha is een geweldige markt, met alles er op en er aan wat op een markt hoort te zijn. Shanty en Amusementskoor't Kompas
11, 18 en 27 - Podium Vlieland (Dorpsstraat 84)
Drijfhout in Podium Vlieland : Genre : Shanty & Seasong
Muziektheatervoorstelling Dwalen en Struinen Het Vlielandse folkduo Drijfhout dwaalt over het eiland, de wadden en wereld zeeën, struinend naar mooie verhalen en muziek.In dit programma spelen ze muziek van hun nieuwe cd ‘Dwalen en Struinen’, maar natuurlijk komen ook hun bekende hits voorbij. Een avond vol mooie muziek, humor en melancholie. Ger Lamerus en Nils Koster vormen al jaren een bijzonder duo.
Reserveren drijfhout-vlieland
15 - Roelofarendsveen
Zomerpalet : Genre Shanty & Seasong
Shantykoor De Marconisten neemt deel aan het "Zomerpalet": een initiatief van de Gemeente Kaag en Braassem, in "Het Oog van Roelofsarendsveen".
16 - Noordwijkerhout
Shantyfestival Noordwijkerhout : Genre Shanty & Seasong
16 augustus wordt alweer de 12e editie gehouden van het Noordwijkerhoutse Shantyfestival. Een festival dat zich mag verheugen in een grote belangstelling van de regio en toeristen. Er nemen 8 koren deel aan dit festival waaronder Shantykoor 't Bollenhart .
17 - Rotterdam
Shantycafé : Genre Shanty & Seasong
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant TINTO liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
17 -Midden Beemster
Muziek aan de Middenweg : Genre Gevarieerd
De Middenweg in de Beemster is een hele lange weg. Op 17 augustus is er overal muziek, theater en kunst aan deze weg. Onstuimig Schuim speelt van 12 tot 16 uur elk uur bij molen "de Nachtegaal"
23 - Vinkeveen (Boeiplein )
Regiobank Shantyfestival 2014: Genre Shanty & Seasong
Shantykoor de Turfschippers - Shantykoor Krakend Tuig - Shantykoor Windstilte en Vissersvrouwenkoor Haring met Ui. Aanvang 12.00 uur tot 17.30 uur
23 - Putten
MuziekMarkt Genre: Gevarieerd
Shantykoor "de Kajuitzangers" organiseert op zaterdag 23 Augustus een geweldige Shantydag Met 6 koren.
29, 30 en 31 - Appingedam
Bie Daip: Genre Shanty & Seasong
Het grootste internationale Shantyfestival van Europa!
Op 29, 30 en 31 augustus barst de shanty-gekte weer los in Appingedam. Tijdens dit driedaagse evenement mogen we in totaal zo'n 30.000 bezoekers verwelkomen die het historische centrum van Appingedam van een unieke sfeer zullen voorzien. Deze jaargang zullen er zo'n 35 groepen en koren te beluisteren zijn. Deze aantallen maakt dit festival tot het grootste Shantyfestival van Europa.
Het Internationaal Shantyfestival “Bie Daip” is een cultureel evenement van formaat voor elke oprechte shantyliefhebber, met een keur aan internationale shantygroepen, waarbij er een heel weekend wordt opgetreden op een hoofdpodium en in een zevental horecagelegenheden en op de diverse terrassen. Er varen rondvaartboten met groepen en publiek aan boord. Tevens is er op de zaterdagavond een concert in de prachtige Nicolaikerk met alle buitenlandse groepen wat U beslist niet mag missen....U kunt tijdens dit 3 daags evenement genieten van meer dan 240 optredens....
De volgende koren/groepen o.a. en tevens lid van ShantyNederland (m.u.v. de buitenlandsegroepen) zijn hier aanwezig.: Act of Mutiny - Armstrong's Patent - Babort/Tribord (Fr.) - Ballina Whalers (Eng.) - Banana Boat (Pol.) - Bounding Main (USA) - Chanting Lads - Cre Tonnere (Bel.)- Four 'n Aft (Eng.) - Happy Crew (Pol.) - De Kaapstander - The Lake Singers - Les Males de Mer (Bel.) - - Les Souilles De Fond De Calles (Fr.) - Longest Johns (Eng.) - Monkey's Fist - Nelsons Blood - Onstuimig Schuim - Pearls And Rascals (Pol.) - Pekel - Roaring Fifties - Rumor di Mare - Sasiedz (Pol.) - Scheepsfolk - Seyl & Treyl - Strand Hugg (Fr.) - Teacups (Eng.) - Unicorn - Wbrew Pozorom (Pol.) en Yesterdays Men (Eng.)
Ons zeer uitgebreide programma kunt u vinden op de vernieuwde website www.biedaip.nl of door op de affiche Bie Daip aan de linkerzijde van deze pagina te drukken. Met dank aan onze sponsoren
30 - Zeist
10e Shanty Outdoor Festival “Nootdweer boven Zeist”: Genre Shanty & Seasong
Op zaterdag 30 augustus a.s. is het zover, Shantykoor Nootdweer organiseert voor de 10e keer het Shantyfestival Zeist. Het centrum van Zeist ondergaat die dag een metamorfose. Op maar liefst 7 podia zullen 14 Shantykoren uit heel Nederland hun zeemansliederen ten gehore brengen. De thuishaven van de activiteiten is het z.g. Nootdweerplein, het binnenplein tegenover het kerkje op de Torenlaan 38, waar ook gezorgd wordt voor de inwendige mens. Hier zullen tussen 1 en 2 uur kinderen van 5 basisscholen in Zeist samen met Shantykoor Nootdweer liedjes zingen
Met de volgende deelnemende koren en lid van ShantyNederland : De Ankervelders - De Boekaniers - Shantykoor t'Bollenhart - De Compagnonvaarders - 't Heijdse Vismaatjeskoor - De Kamper Koggezangers - Loo & Drostensingers - De Sjompiesingers - De Vechtse Parlevinkers - Shantykoor Westenwind - Shantykoor Windstilte - Shantykoor De Zilk en Shantykoor Nootdweer
Zie het volledige programma - PERSBERICHT
30 - Dronten
Piratenfestival Dronten : Genre : Gevarieerd
Het Bataviakoor neemt deel aan het Piratenfestival in Dronten.
30 - Ugchelen
Korenfestival Ugchelen: Genre : Shanty & Seasong
Op deze zaterdag zal voor de 9e keer een korenfestival plaatsvinden.Vanaf 12.00 uur treden er 7 koren op. Het altijd gezellige centrum van Ugchelen bruist dan door de aanwezigheid van een braderie, kinderkermis drink- en eetgelegenheden en vooral ook door de volgende koren lid van ShantyNederland: De Stuyvesant Sailors - De Waterkant Compagnonsvrouwlu - Shantykoor Vlaardingen en uiteraard ons eigen Sokkenbuurt Zeemanskoor.
31 - Melderslo (Museum De Locht)
Seizoensopening van Museum De Locht : Genre :Shanty & Seasong
Optredens Shantykoor De Klotvaarders uit Deurne in Museum De Locht te Melderslo
31 - Emmen
Parc Centrum Sandur : Genre :Shanty & Seasong
Concert “De Stormvogels” in Parc Centrum Sandur. Het piratenkoor “ De Stormvogels” uit Emmen geeft op zondag 31 augustus een concert in Parc Centrum Sandur in Emmen Van 13.30 tot 17.00 uur worden bekende zeemansliedjes, shanty’s en mooie ballades ten gehore gebracht. Het festijn is gratis toegankelijk.
31 - Enkhuizen, Tussen 2 havens
Openlucht Jubileumconcert : Genre :Shanty & Seasong
In verband met hun 15-jarig bestaan houden De Enkhuizer Sjappetouwtjes (zingen liedjes over de zee, de visserij en de VOC en shanties) op zondagmiddag 31 augustus a.s. een Openlucht Jubileumconcert. En wel van 14.00 tot ca. 17.00 uur op het plein voor het VVV-kantoor in Enkhuizen.
Aan dit concert wordt ook meegewerkt door de shantygroep 'Tussen Wal en Schip' uit Enkhuizen, met prachtige shanties over o.a. de walvisvaart.