Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Augustus
2 - Bunschoten - Spakenburg
Spakenburgsedag - Genre : Shanty & Seasongs
Op woensdag 2 aug. tussen 12.00 en 16.30u treden het Zeemanskoor Nijkerk op bij de altijd gezellige Spakenburgsedagen.
4 t/m 6 - Bremen-Vegesack
Internationales Festival Maritim - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Internationales Festival Maritim in Bremen-Vegesack vom 4.-6. August – 32 Bands, 170 Konzerte, tolle Stimmung und mitreißende Rhythmen
Schließen Sie kurz die Augen. Sehen Sie das Schiff ganz hinten am Horizont? Es ist weit, weit draußen und noch viele Tage werden vergehen, bis wieder Land in Sicht ist. An Bord steht gerade der Wachwechsel an, reges Treiben, man hört Kommandos. Und plötzlich liegt eine Melodie in der Luft. Eine tiefe Männerstimme – rau und voller Inbrunst, singt da jemand vom harten und doch faszinierenden Leben auf See, von traumhaften Sonnenuntergängen oder der Sehnsucht nach den Lieben zu Hause.
5, 6, 11, 12, 19, 20, 22, 26, 27 en 29 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
05-12-19 en 26  za 20.30 Drijfhout live in  de Reddingbootshuur Reddingbootschuur
06-11-20 en 27 zo 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht
22 en 29  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
5 - Ede
Shantykorenfestival Ede : Genre : Shanty & Seasongs
Ook deze zomer kunt u weer genieten van een shantykorenfestival in het centrum van Ede. Zaterdagmiddag 5 augustus treden er maar liefst acht koren op waaronder het organiserende Shanty Zangers Ede. Het festival is dit jaar groter. Er zijn niet alleen meer koren maar ook meer podia omdat het Museumplein erbij is gekomen. De andere podia staan op het Kerkplein, het Bevrijdingsplein en het Maanderplein. Dit zijn, naast Shanty Zangers Ede, de koren: het Viswijvenkoor De Schellevissen uit Almelo, Shantykoor Rotterdam, De Boekaniers uit Harderwijk, Alle Hens uit Driel, Nootdweer uit Zeist, Het Roer Om uit Barneveld en Windstilte uit Vleuten-De Meern. Op het Kerkplein vindt om 12.00 uur de opening plaats met de koren, waarna deze uitwaaieren naar de verschillende podia. Aan het eind van de middag, zo rond de klok van 17.00 uur, stromen de koren naar het Museumplein waar de finale afsluiting plaatsvindt. Mede dankzij de Stichting Binnenstadsmanagement Ede heeft Shanty Zangers Ede dit shantykorenfestival weer kunnen organiseren.

6 - Oudenbosch Gemeente Halderberge
Shanty Mosselfestival : Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantykoor de Bossche Maten organiseren in samenwerking met Brasserie Tivoli het tweede Shanty Mosselfestival op een unieke historische locatie het voormalig Jezuïeten klooster te Oudenbosch.twee podia 5 koren, een tuin bar optreed locatie met een Ierse Folf song groep.
12 en 13  - Enkhuizen
Maritiem Festival in het Zuiderzeemuseum  : Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Zeeliederen en shanty's.
Zaterdag 12 en zondag 13 augustus hangt de geur van versgerookte vis op de kade en ambachtslieden tonen hoe blokken en visnetten vroeger werden gemaakt. Het jaarlijks terugkerende Maritiem festival is een vaste waarde in de programmering van het Zuiderzeemuseum. In dit weekeinde komen de leden van de Vereniging Botterbehoud in groten getale naar de Marker haven in het buitenmuseum. 's Nachts wordt er gevist en overdag wordt er met museumbezoekers gevaren. Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer leer je van alles over de geschiedenis van de visserij. Bekijk ook hoe men met fuiken anno 1930 viste en hoe scheepsknopen worden gelegd. Bewonder de diverse draaiende scheepsmotoren, er is er ook één met een groot vliegwiel, en luister naar de stoere zeemansverhalen voor jong en oud in het dijkmagazijn. Met het onderzoekschip Hessel-Snoek ga je via sonar apparatuur op zoek naar archeologische vondsten.
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. De koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, zij zingen zeemansliederen uit alle windhoeken. De volgende artiesten zullen in een Oud Hollandse sfeer te beluisteren zijn : Gerry Ffrench - LocTup Together - Zalmvisserkoor Ongestaagd - Shantykoor Rotterdam - Shantykoor de Boekaniers - Act of Mutiny - Lowland Paddies - Gjalt en Paul - Stowaway en Enkhuizen 4    Plattegrond met Schema
16 - Rotterdam
78e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.


19 - Centrum Emmercompascuum
Centrum Emmercompascuum  Genre : Shanty & Seasongs
Voor de 5e keer organiseert het Shantykoor De Rundezangers een festival in Emmercompascuum,het "Veenvaartfestival". Ook dit jaar zijn wij er in geslaagd een middagprogramma te realiseren waar naast de Rundezangers, De Stormvogels,  De Compagnonsvaarders,  De Compagnonsvrouwlu , De Roergangers en de De Freesen ut Varel Duitsland hun shanty-en zeemansliedjes ten gehore brengen.  Schema van optreden

19 - Boeiplein Kerklaan 32 Vinkeveen
5e Shantyfestival -  Genre : Shanty & Seasongs
Alweer het 5e Shantyfestival georganiseerd door Shanty & zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen. Op één podium op een fraai aangekleed plein treden op: Koor Bravour uit Woerden. Viswijvenkoor Gouda. Zeemanskoor de Raddraaiers uit IJmuiden en Shanty & zeemanskoor de Turfschippers. Aanvang 12.00 uur. Toegang gratis. Volop zitplaatsen aanwezig.
19 - Leidschendam
11e Shantyfestival aan de vliet -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam organiseert voor de 11e keer shantyfestival aan de vliet 2017. Het festival vindt plaats rondom de sluis. Met medewerking horeca sluisgebied. Er zullen 6 shantykoren optreden op 2 podia. Het is vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom van 12.00 uur t/m 17.30 uur. www.midscheeps.nl

25 t/m 27 - Appingedam
Bie Daip, Grootste Internationaal Folk & Seasong festival  -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Stichting Bie Daip organiseert op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus  voor de 16e keer het Internationaal Shantyfestival Bie Daip.
Het Internationaal Shantyfestival Bie Daip wordt georganiseerd in en om het stadscentrum van Appingedam. De volgende artiesten/koren/groepen zullen tijdens deze 3 dagen te zien en te horen zijn: Four & Aft - Fish and Ships - de Kaapstander - Seyl en Treyl - Kimbers Men - Bananaboat - Exmouth Shantymen - Harnmony Glen - The Lake Singers - Die Maeze Sanghers - Monkey's Fist - Onstuimig Schuim - Plunder - Trzy Majtki - Za Horyzonthen - Enkhuizne 4 en Bocca Musica
26 - Appingedam
Plons, Proost en Proest op  Bie Daip - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Een eer, Plons, Proost & Proest, kapitein, matroos en madam treden 3x op. Een muzikaal poppentheater met zoutzilte, ook wel brakke liedjes.
26 - Harderwijk
Shantyfestival  - Genre : Shanty & Seasongs
Op de markt in Harderwijk organiseren de Boekaniers een shantyfestival van af 13.00 uur. Aansluitend is een Mosselfeest op de markt waarbij de Boekaniers zullen zingen.
27 - Boulevard en Kurhausplein Scheveningen
Shantykoren Festival Scheveningen  - Genre : Shanty & Seasongs
Zondag 27 aug.2017 zal voor de 12e keer het Shantykorenfestival plaats vinden. Op 3 podia zullen 9 koren u laten genieten. Aanvang 13.00 uur Toegang gratis Locatie Wandelpromenade en Kurhausplein.









Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu