- Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Augustus
3, 17 en 25 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty&Seasongs
Podium Vlieland werd door de Volkskrant op de lijst van 10 leukste kleine theater van Nederland gezet. Ook dit jaar heeft het bekende Vlielandse duo Drijfhout speciaal voor dit unieke theater een voorstelling gemaakt. Ger Lamerus en Nils Koster zij ras muzikanten en vertel kunstenaars. Ze spelen en zingen eigen liedjes en traditionele muziek van Vlieland, de wadden en (ver)daarbuiten. Een avond vol Humor, nostalgie en melancholie waarbij ze nog wel eens willen afdwalen. Het ultieme eilandgevoel in muziek en verhalen.
Podium Vlieland, Dorpsstraat 84, aanvang 20.30 uur, kaarten 9,50 


13 - Dendermonde Belgie
Terrasanimatie: Alles op wieltjes -  Genre: Gevarieerd
Shanty koor 't Craeyenest speelt op donderdag avond, heel de avond in Dendermonde op het Terrasanimatie festival, Alles op wieltjes
14 en 15 - Den Helder
Helderse Visserijdagen -  Genre: Shanty & Seasong
Een wereldweekend in Nieuwediep....de Helderse Visserijdagen. Een prachtevenement dat voor het 6e jaar georganiseerd wordt door de Helderse visserij en dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus plaats vindt. Belangrijk onderdeel: het "Jutters VIS-tival" op zaterdag de 15e augustus. Een heel gezellig festival waar meerdere koren optreden op verschillende plekken en strijden om de mooie wisselvis die verleden jaar gewonnen is door De Oostvaarders uit Almelo. Het uitgewerkte programma vindt u tzt op: www.visserijdagendenhelder.nl of op www.huisduinerkoor.nl
14 en 15 - Paimpol Bretagne
Festival du chant de Marin -  Genre: Shanty & Seasong
Een groot spektakel, met uit Nederland o.a. Scheepsfolk, Unicorn en Paddy's Passion Er zijn per dag zo'n 100 verschillende optredens. De gehele stad en haven in de ban van Shanty. Programma
15 en 16 - Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Maritiem Festival -  Genre: Folk, Shanty & Seasong
Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus vindt het jaarlijks terugkerende Maritiem festival plaats. Het programma staat dit weekend bol van de activiteiten en er is voor alle leeftijden iets te beleven. Naast de gezellige optredens van diverse artiesten en groepen zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en kun je varen met een klompbootje.
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. In totaal treden er gedurende het weekend ruim honderd artiesten op. 
Optredens Zaterdag 15 aug. : Onstuimig schuim - Viswijvenkoor Gouda West Zuidwest - Shantycrew BuitenboordGjalt en Paul en 't Gevolg
Optredens Zondag 16 aug. : Onstuimig SchuimGjalt en Paul - Rumor di MareNavenantSympôleEnkhuizen 4+1
16 - Rotterdam
16 - Rotterdam-  Genre: Shanty & Seasong
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant TINTO liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken.  Toegang gratis.
16 - Camping Tienheugten Schoonloo
Zomermarkt bij de Tienheugten - Genre:  Gevarieerd
Dit optreden is voor een ieder toegankelijk, vandaar het een mooi optreden is, wij komen daar ieder jaar met veel plezier om te zingen. Shanty en Amamusementskoor't Kompas.nl
15 t/m 18 - IJmuiden
PRE - SAIL 2015 - Genre:  Gevarieerd
Stichting PreSail IJmond, een vrijwilligersorganisatie die wordt ondersteund door een professioneel projectleider, is verantwoordelijk voor het evenement PreSail IJmond op zaterdag 15, zondag 16 en dinsdag 18 augustus 2015. 
Waar vindt PreSail IJmond Plaats?
Op zaterdag en zondag vindt PreSail IJmond plaats in en rond de Vissershaven en op de Trawlerkade in IJmuiden. Op dinsdag 18 augustus zullen zowel de havens van IJmuiden als van Beverwijk onderdeel zijn van de PreSail.

De haven van Beverwijk? Bestaat die dan?
Jazeker, de Beverwijkse haven wordt ook wel de Pijp genoemd. De Pijp is de zeehaven van Beverwijk en is toegankelijk voor binnenvaart- en zeeschepen tot een diepgang van 9 meter. De haven beschikt over meer dan 700 meter kade en talrijke bedrijven hebben een directe binding, zoals stuwadoors, distributeurs en houthandels. Er bevinden zich diverse opslagloodsen in de onmiddellijke omgeving. Dit maakt de Beverwijkse haven bij uitstek geschikt voor de overslag van producten als fruit, groenten en maïsmeel. Wereldwijd is het de belangrijkste haven op het gebied van export van pootaardappelen. Naast deze landbouwproducten vindt er ook overslag plaats van hout, houtsnippers, zand, cement, staalproducten en schroot.

Dinsdag 18 augustus meren de deelnemende schepen aan Sail-Amsterdam reeds af in IJmuiden en de dag voor de Sail-IN zijn veel schepen reeds te bewonderen in IJmuiden. Die middag zullen Zeemanskoor De Raddraaiers - Shantykoor De Marconisten -  De Zâalnêelden - 't Staende Tuygh en Grace Darling   met diverse optredens een bijdrage leveren aan de sfeer, voorafgaand aan SAIL. 
In Beverwijk zal "Allle Hens aan Dek" (het Shantyradioprogramma) aanwezig zijn met het Bataviakoor en Shantykoor De Zilk aan de Pijpkade.

22 - Hoorn (N.H.)
3e Shantyfestival - Genre:  Shanty & Seasong
In 2015 zal ons 3e Shantyfestival georganiseerd worden. Dit zal met name staan in het teken van het 20-jarig bestaan van Shantymen 'Kaap Hoorn' en de festiviteiten rondom het ronden van Kaap Hoorn 400 jaar geleden door Jacob Lemaire. Dit alles tegelijk met de organisatie van de grootste gebruikte botenbeurs van Nederland.
22 - Ugchelen-Apeldoorn
Korenfestival Ugchelen- Genre:  Shanty & Seasong
Op zaterdag 22 augustus zal vanaf 12.00 uur voor de 10e keer een korenfestival plaatsvinden. De deelnemende koren zijn naast ons eigen SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR, De Boekaniers, De Boezemvrouwtjes, De IJsselboei, De Loo en Drostesingers, Bravour en Shantykoor Vlaardingen. De toegang is gratis.
29 - Vinkeveen Boeiplein Kerklaan
Regiobank Vinkeveen Shantyfestival 2015 - Genre:  Shanty & Seasong
Voor de derde keer organiseert Shantykoor de Turfschippers het festival. Deelnemende koren: Shantykoor de Turfschippers uit Vinkeveen, shantykoor de Marconisten uit Leimuiden, Mannenkoor de Poortzangers uit Woudenberg en Shantykoor Almere uit Almere. Aanvang 12.00 uur toegang gratis. Bij slecht weer wordt er binnen opgetreden.
28 t/m 30 Appingedam
Bie Daip International Shantyfestival- Genre:  Shanty & Seasong
Op 29, 30 en 31 augustus barst de shanty-gekte weer los in Appingedam. Tijdens dit driedaagse evenement mogen we in totaal zo'n 30.000 bezoekers verwelkomen die het historische centrum van Appingedam van een unieke sfeer zullen voorzien. Dit  jaar zullen er zo'n 35 groepen en koren te beluisteren zijn. Deze aantallen maakt dit festival tot het grootste Shantyfestival van Europa. : Sur les Docks (Fr.) - Four 'n Aft (Engl.) - Pyrates (Engl.) - Highland Sell-Outs (Ned.) - Paddy's Passion (Ned.) - Fish & Ships (Norw.) - De Kaapstander (Ned.) - Tom Lewis (Engl.) - The Forebitter Men (Ned.) -- Stowaway (Ned.) - Kapt'n Bligh (Dui.) - Za Horyzontem (Pol.) - Duan (Pol.) - De Compagniezangers (Ned.) -Treblers (Pol.) - La Bouline (Fr.) - Onstuimig Schuim (Ned.) - Klang (Pol.) - Perly I Lotry (Pol.) - 't Scheepsfolk (Ned.) - Boys of Bay City (USA) - Act of Mutiny (Ned.) - Stormy Weather Shanty Choir (Nor.) - Karrik's (Pol.) - Baggyrinkle (Schotl.) - Shantykoor Blankenberge (Belg.) - Mâles de Mer (Belg.) - Harmony Glen (Ned.) - Yesterday's Men (Engl.) - Armstrong's Patent (Ned.) - Pekel (Ned.) - Seyl & Treyl (Ned.) en Meski (Pol.)
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu