Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

September
1 t/m 3 - Rotterdam
Int. Shantyfestival Rotterdam 2017 -   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Wie Rotterdam zegt, denkt aan de havens en de scheepvaart. Ieder jaar presteren we het weer om onze stad in de spotlights te zetten met een keur aan activiteiten en evenementen op dit gebied. Dit wordt ondermeer gedaan tijdens de Wereldhavendagen welke in het eerste weekend van september gehouden worden.
Dit geldt ook voor het Internationaal Shantyfestival Rotterdam. Vanaf de oprichting al gerelateerd aan de Wereldhavendagen. Een festival dat onomwonden verbonden is met de gloriedagen van de Nederlandse zeilende vrachtvaart. Mede daarom wordt dit unieke Shantyfestival gelijktijdig met de Wereldhavendagen gepresenteerd.

1 t/m 3 - Terneuzen
Vliegende Hollander Shantyfestival Terneuzen -   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Vliegende Hollander Festival 2017  Het Vliegende Hollander Shantyfestival 2016 ligt al weer ruim een maand achter ons en de voorbereidingen voor 2017 beginnen al weer langzaam te komen.Er zijn ook al koren die zich hebben aangemeld, dus dat komt wel dik voor elkaar.
We gaan weer proberen er een mooi festival van te maken, waarbij in ieder geval het kinderpiratenkoor weer van de partij zal zijn en hopelijk dan met meer kinderen. De medewerking van de basisschool de Geule hebben we al.
3 - Vlaardingen
35e ShantyCafĂ©  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 en 29 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
05-12-19 en 26  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
08-15-22 en 29 vr 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht
9 - Zoutelande
Zoutelande Zingt aan Zee - Genre : Shanty & Seasongs
De organisatie in in handen van Zoutelande Actief  ztlactief@zeelandnet.nl

10 - Centrum van Emmen
Internationaal Shanty en Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondag 10 september organiseert de Stichting Shanty Cultuur Emmen en het piratenkoor de Stormvogels voor de 15 de keer het Internationale Shanty en Seasong Festival in het centrum van Emmen. Er is plaats voor 24 koren en deze worden door loting aangewezen. Koren die belangstelling hebben kunnen zich via onderstaande mail adressen aanmelden. gerritr@ziggo.nl of hans@destormvogels.nl

10 - Heusden-vesting
IIrish Folk & Shanty festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur vindt in Heusden -vesting het 4e Folk en Shantyfestival plaats voor groepen tot maximaal 10 personen. Deelnemers zijn dit jaar Sheperds Pie, Hodgepodge, The Jolly Sailors, Shanty Crew Buitenboord, The Ol'foxes, Alle Hens,  Seyl & Treyl, Rederij Overtuigd, Scheepfolk en Deining

10 - Vesting Willemstad N.Br.
9e Shanty & Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Havenkoor Fortitudo uit Willemstad N.Br. organiseert op zondagmiddag 10 september 2017 in de oude Vestingstad Willemstad voor de 9e keer een groots opgezet shanty & seasong festival op 4 podia. Er kunnen 12 koren aan deelnemen. Uitnodigingen en inschrijfformulieren worden eind januari verzonden naar in aanmerking komende koren van wie het email adres bij Fortitudo bekend is. De beslissing welke koren in 2017 kunnen deelnemen valt eind februari/begin maart. Voor sfeerbeelden van vorige festivals zie de filmpjes en foto's op you tube en www.havenkoorfortitudo.nl. Voor inlichtingen mail naar festivalcoordinator Wim Groeneveld via festival@havenkoorfortitudo.nl
16 t/m 18 - Oudewater
Havendagen & Shantyfestival Oudewater : Genre Seasongs
Havendagen & Shantyfestival Oudewater op 16-17-18 september.Kijk ook op de website van Stichting Nautisch Oudewater!

Int.Shantyfestival Rotterdam 2017


Vliegende Hollander Shantyfestival 2017
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu