Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

September
1 t/m 3 - Rotterdam
Int. Shantyfestival Rotterdam 2017 -   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Wie Rotterdam zegt, denkt aan de havens en de scheepvaart. Ieder jaar presteren we het weer om onze stad in de spotlights te zetten met een keur aan activiteiten en evenementen op dit gebied. Dit wordt ondermeer gedaan tijdens de Wereldhavendagen welke in het eerste weekend van september gehouden worden.
Dit geldt ook voor het Internationaal Shantyfestival Rotterdam. Vanaf de oprichting al gerelateerd aan de Wereldhavendagen. Een festival dat onomwonden verbonden is met de gloriedagen van de Nederlandse zeilende vrachtvaart. Mede daarom wordt dit unieke Shantyfestival gelijktijdig met de Wereldhavendagen gepresenteerd.

1 t/m 3 - Terneuzen
Vliegende Hollander Shantyfestival Terneuzen -   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Vliegende Hollander Festival 2017  Het Vliegende Hollander Shantyfestival 2016 ligt al weer ruim een maand achter ons en de voorbereidingen voor 2017 beginnen al weer langzaam te komen.Er zijn ook al koren die zich hebben aangemeld, dus dat komt wel dik voor elkaar.
We gaan weer proberen er een mooi festival van te maken, waarbij in ieder geval het kinderpiratenkoor weer van de partij zal zijn en hopelijk dan met meer kinderen. De medewerking van de basisschool de Geule hebben we al.
5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 en 29 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
05-12-19 en 26  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
08-15-22 en 29 vr 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht
9 - Zoutelande
Zoutelande Zingt aan Zee - Genre : Shanty & Seasongs
De organisatie in in handen van Zoutelande Actief  ztlactief@zeelandnet.nl

9 - Leeuwarden
10 e Internationaal G.J.Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Zoals gebruikelijk op de 2e zaterdag in september en voor de 10e maal zal het Leeuwarder Shantykoor haar Shantyfestival organiseren in de binnenstad van Leeuwarden.
De podia zijn allen op loopafstand te weten: Nieuwestad (bij het paard) – Lombardsplein –  en het hoofdpodium staat in de Museumhaven. Aan de Museumhaven zal tijdens het Shantyfestival een nautische markt worden georganiseerd.

9 - Zoutelande
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
9 september optreden Shantykoor Op Volle Kracht treedt op tijdens het shantyfestival te Zoutelande,
10 - Heusden
Open Monumentendag - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Folkgroep Shepherd's Pie brengt tijdens de open monumentendag in Heusden Ierse folkmuziek ten gehore
10 - Centrum van Emmen
Internationaal Shanty en Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Vorige week is de loting geweest voor het 15de Internationaal Shanty en Seasong festival op 10 september 2017 in het centrum van Emmen. Naast dit muziek spektakel is en een grote Braderie en Vlooienmarkt. Piratenkoor "De Stormvogels" Emmen, Noaberzangers uit Nieuw Amsterdam/Veenoord, Sweelsingers uit Zweelo, Loo en Drosten singers uit Dalen, Sjompiesingers uit Gramsbergen, Shantykoor Spier, Shantykoor Scheveningen uit Scheveningen, Magelan Singers uit Delftzijl, Shantykoor Buitengaats uit Zwijndrecht, Vliet Grieten uit Heenvliet, Shantykoor 3xNiks uit Heenvliet, Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam, Shantyzangers Ede uit Ede, Ainrommer Shantykoor uit Eenrum, Zeemansvrouwen uit Zuidbroek, Noszélie Singers uit Stadskanaal, Oostvaarders uit Almelo, Viswijvenkoor Schellevissen uit Almelo, Dickningergeuzen uit de Wijk. Uit Duitsland: Shantykoor Geeste uit Geeste, Shantykoor Fresenburg 04 uit Fresenburg en Original Windjammers uit Osnabruck.

10 - Heusden-vesting
IIrish Folk & Shanty festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur vindt in Heusden -vesting het 4e Folk en Shantyfestival plaats voor groepen tot maximaal 10 personen. Deelnemers zijn dit jaar Sheperds Pie, Hodgepodge, The Jolly Sailors, Shanty Crew Buitenboord, The Ol'foxes, Alle Hens,  Seyl & Treyl, Rederij Overtuigd, Scheepfolk en Deining

10 - Vesting Willemstad N.Br.
9e Shanty & Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 10 september 2017 organiseert Havenkoor Fortitudo uit Willemstad (N.Br.) de 9e editie van het jaarlijkse Shanty & Seasong Festival. Even als in voorgaande jaren doen er 12 koren aan mee die beurtelings op gaan treden op 4 podia die geplaatst worden in het centrum van de oude en dan autovrije vestingstad. Het gratis toegankelijke festival trok de laatste jaren naar schatting tussen de 5000 en 6000 bezoekers. Het festival begint om 12.30 uur met een optreden van het organiserende Fortitudo. Om 13.00 uur beginnen de overige koren aan het non-stop programma dat tot 18.15 uur duurt. De koren die zijn uitverkoren om deel te nemen zijn (op alfabetische volgorde plaatsnaam): Zeemanskoor Ahoy Abcoude; Shantykoor De Ankervelders Achterveld; Shantykoor De Batraven Bergen op Zoom; Shantykoor De Driemasters Driebergen; Shantykoor West Zuidwest Gouda; Zeemanskoor De Ketel Binken Kampen; Shantykoor Die Maeze Sanghers Maassluis; Shantykoor Op Volle Kracht Middelharnis; Shantykoor De Hoeksche Waard Mijnsheerenland; Shantykoor Het Veerse Scheepstuig Veere; Havenkoor Fortitudo Willemstad; Shantykoor Het Kraaiennest Zevenhuizen. Voor nadere informatie verwijzen wij u t.z.z. naar de website www.havenkoorfortitudo.nl
16  - Oudewater
Havendagen & Shantyfestival Oudewater : Genre Maritiem
Havendagen & Shantyfestival Oudewater op 16-17-18 september.Kijk ook op de website van Stichting Nautisch Oudewater!
Havendagen Oudewater en shantifestival met optredens van De Kaapstander en Seyl&Treyl uit Oudewater, "Sterk Spul" uit Linschoten en Recht zo die gaat uit Schoonhoven!
23 - Antwerpen
Watererfgoedfeest, : Genre Folk, Shanty & Seasongs
23 september shantykoor Op Volle Kracht zingt in Antwerpen tijdens het watererfgoedfeest, waarbij de organisatie “Water-rAnt” 100 authentieke schepen bij elkaar brengt.
23 en 24 - Schiedam
Brandersfeesten : Genre Folk, Shanty & Seasongs
Op 23 en 24 september zijn er weer de jaarlijkse BRANDERSFEESTEN in Schiedam met in twee dagen een bezoekers aantal van 150.000 mensen. Een onderdeel van deze Brandersfeesten is een Internationaal Shantyfestival. Aan dit festival zullen 16 koren deelnemen op 4 podia's De volgende koren zullen optreden t.w.
Op zaterdag 23 september Shantychor Geeste ( Duitsland ) - Shantykoor Ermeluiden - Piratenkoor De Stormvogels - De Vliet Grieten - Shantykoor De Kajuitzangers - Shantykoor De IJsselmannen - Het Leeuwarder Shantykoor en het Schiedamse Shantykoor Stuurloos.
Op zondag 24 september treden op Shantykoor Blankenbergen ( België ) - Piratenkoor De Stormvogels - Shantykoor Krakendtuig - De Boezemvrouwtjes - De Vlaerdingse Maatjes - Shantykoor Rotterdam - Shantykoor Vlaardingen en Schiedams Shantykoor Stuurloos. De koren treden op beide dagen in het centrum van Schiedam op van 12.00 uur tot 17.00 uur en om 16.30 zal er op de Grote markt een samenzang plaats vinden.Graag verwelkomen wij u in Schiedam de thuis haven van het Schiedams Shantykoor Stuurloos tevens gastheer voor de Koren. Wil u nog meer info bel dan naar Aad Onnekink Boekingen en PR van het Schiedamse Shantykoor Stuurloos Tel. 0648177113 of stuur een mail naar : boekingen.stuurloos@gmail.com

Int.Shantyfestival Rotterdam 2017


Vliegende Hollander Shantyfestival 2017Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu