Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

September
1 - Nijkerk
Nijkerkse Sleepbootdagen -   Genre : Shanty & Seasongs
Optreden van het  Zeemanskoor Nijkerk op vrijdagavond 1 sept. tussen 20.00 - 22.30u met als decor alle verlichte sleepboten in de mooie haven van Nijkerk.

1 t/m 3 - Rotterdam
Int. Shantyfestival Rotterdam 2017 -   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Wie Rotterdam zegt, denkt aan de havens en de scheepvaart. Ieder jaar presteren we het weer om onze stad in de spotlights te zetten met een keur aan activiteiten en evenementen op dit gebied. Dit wordt ondermeer gedaan tijdens de Wereldhavendagen welke in het eerste weekend van september gehouden worden.
Dit geldt ook voor het Internationaal Shantyfestival Rotterdam. Vanaf de oprichting al gerelateerd aan de Wereldhavendagen. Een festival dat onomwonden verbonden is met de gloriedagen van de Nederlandse zeilende vrachtvaart. Mede daarom wordt dit unieke Shantyfestival gelijktijdig met de Wereldhavendagen gepresenteerd.
1 t/m 3 - Terneuzen
Vliegende Hollander Shantyfestival Terneuzen -   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Vliegende Hollander Festival 2017  Het Vliegende Hollander Shantyfestival 2016 ligt al weer ruim een maand achter ons en de voorbereidingen voor 2017 beginnen al weer langzaam te komen.Er zijn ook al koren die zich hebben aangemeld, dus dat komt wel dik voor elkaar.
We gaan weer proberen er een mooi festival van te maken, waarbij in ieder geval het kinderpiratenkoor weer van de partij zal zijn en hopelijk dan met meer kinderen. De medewerking van de basisschool de Geule hebben we al.
2 en 3 - Delfzijl
Havendagen Delfzijl - Genre : Maritiem
Na een geslaagde "DelfSail" in 2016 gaan nu de traditionele Havendagen 2017 van start. Er zijn diverse activiteiten in en aan de haven maar ook in het centrum. Bij havendagen mogen de Shanty en Seasong koren natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar wordt ons genre vertegenwoordigt door:
Zaterdag: Magellan Singers uit Delfzijl, Oosterstörm uit Groningen, Opwierde II uit Appingedam, Waddenwichter uit Pieterburen, De Scheepsjoagers uit Muntendam.
Zondag: Lopster Stormvogels uit Loppersum, Ladies 2000 Ostrhauderfehn Dld. en Shanty Norddeich uit Norden Dld, Doekegat Piratenkoor uit Eemsmond. De koren treden zowel aan de haven als ook in het centrum op. Koren treden op Meer info op onze Website

3 - Almere Haven
"Deining in Almere Haven" -   Genre : Shanty & Seasongs
Zondag 3 september organiseert het Shantykoor Almere voor de 15e keer haar Shantykorenfetsival "Deining in Almere Haven". Op 3 podia kunt u van 12.00-18.00 uur genieten van de Enkhuizer Sjappetouwtjes, Kokkels&Mokkels, Bataviakoor, Havenkoor Fortitudo, Driemasters, Zingerij Dwarsgetuigd en natuurlijk het Shantykoor Almere. De toegang id GRATIS.
3 -Eibergen
ClipperS Open Air Festival -   Genre : ClipperS Open Air Festival
Op zondag 3 september organiseert ClipperS Crew uit Haaksbergen een festival in het openluchttheater in Eibergen. Naast veel gezelligheid, enkele mooi uitgestalde marktkramen, kunt u onder het nuttigen van een hapje en een drankje genieten van optredens van ClipperS Crew, de Grolse Hofzangers en het Gospelkoor Celebration. Deze lokatie leent zich uitstekend voor een dergelijk festival. Ook bij slechter weer zitten de bezoekers droog onder een grote doekoverkapping. Aanvang is 14.00 uur en de entree kost 7,50 euro in de voorverkoop. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. U kunt het aantal gewenste kaarten bestellen via www.openluchttheatereibergen.nl U komt toch ook?
5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 en 29 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
05-12-19 en 26  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
08-15-22 en 29 vr 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht

9 - Zoutelande
Zoutelande Zingt aan Zee - Genre : Shanty & Seasongs
De organisatie in in handen van Zoutelande Actief  ztlactief@zeelandnet.nl Shantykoor Op Volle Kracht treedt op tijdens het shantyfestival te Zoutelande.

9 - Leeuwarden
10 e Internationaal G.J.Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Zoals gebruikelijk op de 2e zaterdag in september en voor de 10e maal zal het Leeuwarder Shantykoor haar Shantyfestival organiseren in de binnenstad van Leeuwarden.
De podia zijn allen op loopafstand te weten: Nieuwestad (bij het paard) – Lombardsplein –  en het hoofdpodium staat in de Museumhaven. Aan de Museumhaven zal tijdens het Shantyfestival een nautische markt worden georganiseerd.
10 - Heusden
Open Monumentendag - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Folkgroep Shepherd's Pie brengt tijdens de open monumentendag in Heusden Ierse folkmuziek ten gehore

10 - Centrum van Emmen
Internationaal Shanty en Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Vorige week is de loting geweest voor het 15de Internationaal Shanty en Seasong festival op 10 september 2017 in het centrum van Emmen. Naast dit muziek spektakel is en een grote Braderie en Vlooienmarkt. Piratenkoor "De Stormvogels" Emmen, Noaberzangers uit Nieuw Amsterdam/Veenoord, Sweelsingers uit Zweelo, Loo en Drosten singers uit Dalen, Sjompiesingers uit Gramsbergen, Shantykoor Spier, Shantykoor Scheveningen uit Scheveningen, Magelan Singers uit Delftzijl, Shantykoor Buitengaats uit Zwijndrecht, Vliet Grieten uit Heenvliet, Shantykoor 3xNiks uit Heenvliet, Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam, Shantyzangers Ede uit Ede, Ainrommer Shantykoor uit Eenrum, Zeemansvrouwen uit Zuidbroek, Noszélie Singers uit Stadskanaal, Oostvaarders uit Almelo, Viswijvenkoor Schellevissen uit Almelo, Dickningergeuzen uit de Wijk. Uit Duitsland: Shantykoor Geeste uit Geeste, Shantykoor Fresenburg 04 uit Fresenburg en Original Windjammers uit Osnabruck.

10 - Heusden-vesting
Irish Folk & Shanty festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur vindt in Heusden -vesting het 4e Folk en Shantyfestival plaats voor groepen tot maximaal 10 personen. Deelnemers zijn dit jaar Sheperds Pie, Hodgepodge, The Jolly Sailors, Shanty Crew Buitenboord, The Ol'foxes, Alle Hens,  Seyl & Treyl, Rederij Overtuigd, Scheepfolk en Deining
10 - Vesting Willemstad N.Br.
9e Shanty & Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 10 september 2017 organiseert Havenkoor Fortitudo uit Willemstad (N.Br.) de 9e editie van het jaarlijkse Shanty & Seasong Festival. Even als in voorgaande jaren doen er 12 koren aan mee die beurtelings op gaan treden op 4 podia die geplaatst worden in het centrum van de oude en dan autovrije vestingstad. Het gratis toegankelijke festival trok de laatste jaren naar schatting tussen de 5000 en 6000 bezoekers. Het festival begint om 12.30 uur met een optreden van het organiserende Fortitudo. Om 13.00 uur beginnen de overige koren aan het non-stop programma dat tot 18.15 uur duurt. De koren die zijn uitverkoren om deel te nemen zijn (op alfabetische volgorde plaatsnaam): Zeemanskoor Ahoy Abcoude; Shantykoor De Ankervelders Achterveld; Shantykoor De Batraven Bergen op Zoom; Shantykoor De Driemasters Driebergen; Shantykoor West Zuidwest Gouda; Zeemanskoor De Ketel Binken Kampen; Shantykoor Die Maeze Sanghers Maassluis; Shantykoor Op Volle Kracht Middelharnis; Shantykoor De Hoeksche Waard Mijnsheerenland; Shantykoor Het Veerse Scheepstuig Veere; Havenkoor Fortitudo Willemstad; Shantykoor Het Kraaiennest Zevenhuizen. Voor nadere informatie verwijzen wij u t.z.z. naar de website www.havenkoorfortitudo.nl
16  - Oudewater
Havendagen & Shantyfestival Oudewater : Genre Maritiem
Havendagen & Shantyfestival Oudewater op 16-17-18 september.Kijk ook op de website van Stichting Nautisch Oudewater!
Havendagen Oudewater en shantifestival met optredens van De Kaapstander en Seyl&Treyl uit Oudewater, "Sterk Spul" uit Linschoten en Recht zo die gaat uit Schoonhoven!

16 en 17 - Rottevalle
Small Sail de Rottefalle : Genre Maritiem
Dit jaar bestaat het skûtsje “de Rot” 130 jaar en om dit heugelijke feit niet zomaar voorbij te laten gaan heeft het bestuur van de St. “Freonen fan de Rot” besloten er een feestelijk tintje aan te geven door een SmallSail de Rottefalle te organiseren. In het weekend van 15-16-17 september zal de haven vanaf vrijdagavond vol komen te liggen met voornamelijk historische schepen, die toegankelijk zijn voor het publiek. Op vrijdag is tevens een besloten receptie voor genodigden en donateurs aangeboden door de Herberg van Smallingerland. Gastspreker is historicus Albert Buursma, hij zal vertellen over de historie van de Rot, de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Paul Siemersma & Gjalt de Jong, medebestuurslid ‘freonen fan de Rot” en skûtsjesverslaggever. In de Dorpskerk wordt op zaterdag en zondag een expositie gehouden van schilderijen met vooral zeegezichten, schepen enz. De dorpsomroeper gaat zaterdag 16 september vanaf 10.30 uur door het dorp en wethouder van cultuur mevrouw Marja Krans zal “Small Sail de Rottefalle”officieel openen met m.m.v. de VoortVarende Vrouwen. De zaterdag zal bol staan van activiteiten, zoals een maritieme oud ambachtenmarkt op de haven, klompjeszeilwedstrijden voor de basisschoolkinderen, schilderclubs, verhalen vertellers en veel muziek o.a. de Piipegaeltsje Sjongers, de VoortVarende Vrouwen, Bazuin, Onstuimig Schuim en de Broekophâlders. ‘s Avonds is er vanaf 20.00 uur een Martiemconcert in het MFC m.m.v. diverse groepen en artiesten o.a Nanne en Ankie, Paul en Gjalt e.v.a. en wat zeker niet mag ontbreken een singarround. Frank Edam van de groep Onstuimig Schuim heeft aangegeven met een muzikaal verhaal over “de Rot”naar Rottevalle te komen. Op zondagmorgen is er een schippersdienst in de DGkerk aan de haven, waarin ds. Johannes van der Meer voorgaat. Johannes is een oud Rottevalster en zijn vader was jaren actief op één van de latere beurtschepen. Na de dienst is er voor iedereen een bakje koffie. De vloot zal met muziek aan boord vanaf 12.30 uur de haven verlaten en in konvooi vertrekken. Wie mee wil varen kan vanaf 12.00 uur aan boord stappen van de diverse schepen, voor vervoer terug rijdt er een oldtimerbus terug naar de haven. Publiek dat staat te wachten tot de vloot in zicht komt, wordt ondertussen vermaakt met een demonstratie modelskûtsjes. Bij de Leijen zal het een prachtig schouwspel zijn als alle schepen daar zoveel mogelijk onder zeil wegvaren. St “Freonen fan de Rot” & de Commissie SmallSail de Rottefalle
23 - Antwerpen
Watererfgoedfeest, : Genre Folk, Shanty & Seasongs
23 september shantykoor Op Volle Kracht zingt in Antwerpen tijdens het watererfgoedfeest, waarbij de organisatie “Water-rAnt” 100 authentieke schepen bij elkaar brengt.
23 - Spijkenisse
10e SHANTY-CAFÉ Spijkenisse : Genre Shanty & Seasongs
10e SHANTY-CAFÉ Spijkenisse
23 en 24 - Schiedam
Brandersfeesten : Genre Folk, Shanty & Seasongs
Op 23 en 24 september zijn er weer de jaarlijkse BRANDERSFEESTEN in Schiedam met in twee dagen een bezoekers aantal van 150.000 mensen. Een onderdeel van deze Brandersfeesten is een Internationaal Shantyfestival. Aan dit festival zullen 16 koren deelnemen op 4 podia's De volgende koren zullen optreden t.w.
Op zaterdag 23 september Shantychor Geeste ( Duitsland ) - Shantykoor Ermeluiden - Piratenkoor De Stormvogels - De Vliet Grieten - Shantykoor De Kajuitzangers - Shantykoor De IJsselmannen - Het Leeuwarder Shantykoor en het Schiedamse Shantykoor Stuurloos.
Op zondag 24 september treden op Shantykoor Blankenbergen ( België ) - Piratenkoor De Stormvogels - Shantykoor Krakendtuig - De Boezemvrouwtjes - De Vlaerdingse Maatjes - Shantykoor Rotterdam - Shantykoor Vlaardingen en Schiedams Shantykoor Stuurloos. De koren treden op beide dagen in het centrum van Schiedam op van 12.00 uur tot 17.00 uur en om 16.30 zal er op de Grote markt een samenzang plaats vinden.Graag verwelkomen wij u in Schiedam de thuis haven van het Schiedams Shantykoor Stuurloos tevens gastheer voor de Koren. Wil u nog meer info bel dan naar Aad Onnekink Boekingen en PR van het Schiedamse Shantykoor Stuurloos Tel. 0648177113 of stuur een mail naar : boekingen.stuurloos@gmail.com
30 - Wijk bij Duurstede
Shanty Festival "Rijn & Lek" : Genre Shanty & Seasongs
Wijk bij Duurstede, al 15 jaar feest  op de laatste zaterdag van september.
Het Shantyfestival viert zaterdag 30 september zijn 3e lustrum. Dat is niet eens zo heel  lang een jaarlijkse traditie  en toch is het inmiddels veruit het grootste festival van Midden Nederland. Vele duizenden bezoekers komen ieder jaar weer graag naar Wijk, een aantal dat wordt versterkt door de “Lekko dagen” die in hetzelfde weekend worden georganiseerd. Antieke schepen en oude zeemansliederen bezorgen de bezoekers een weekend vol muziek en vermaak  en dat  zal ook in 2017 weer het geval zijn.
Het organisatie comité is volop bezig met de voorbereidingen. Er zijn  maar liefst 8 podia verspreid over de stad. De stadshaven ligt vol met historische schepen, en ’s-avonds vindt de lichtjes vaart plaats op de Rijn , die vanaf de dijk prachtig gevolgd kan worden.
Inmiddels hebben ruim 200 koren in de loop der jaren gestreden om de “Gouden Zuidwester” , een prijs die ‘n grote naam gemaakt heeft in de shanty wereld. Dit jaar komen alléén de winnaars van de afgelopen  15 jaar,  dus wordt het een festijn van ongekend hoog muzikaal niveau. Allen hebben die wisselbeker al een jaar in hun prijzenkast gehad ze kennen dus de waarde van de trofee. Er is overigens slechts één koor dat de Zuidwester driemaal gewonnen heeft, De Boekaniers uit Harderwijk zijn de trotse bezitters van een exemplaar wat niet meer ingeleverd hoeft te worden.
Het zal een ongekend felle strijd worden in de historie van het festival. Veel koren hebben al aangegeven met bussen te komen ook om hun vele meereizende fans de gelegenheid te geven niets van deze dag te hoeven missen. Ze komen ook echt uit het hele land: Leiden, Oudewater, Gouda, Harderwijk, IJmuiden, Enkhuizen, Veere, Montfoort, De Lier, Dronten, Woerden, Ugchelen, Bussum en Zaltbommel. Lees het ShantyMagazine
30 - Hardinxveld Giessendam
Hagi 60 Festival : Genre Folk
De dorpen Hardinxveld Giessendam werden 60 jaar geleden samengevoegd. De gehele maand september staat in het teken van Hagi 60 festival. Folkgroep Sheperd's Pie zal optreden bij het museum "De Koperen Knop" van 13.30 - 15.00.

Int.Shantyfestival Rotterdam 2017

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu