Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mei 2017
2, 16, 23, 26, 27 en 30 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
02-23 en 30  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
16 en 23 vr 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht
27 za 20.30 Drijfhout live in  de Reddingbootshuur Reddingbootschuur
7 - Vlaardingen
31e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
7 - Markt Roosendaal
SHANTY-FESTIVAL ROOSENDAAL -  Genre : Shanty & Seasongs
Op koopzondag 7 mei 2017 organiseert Het Roosendaalse Shantykoor 't Craeyenest het Roosendaals Shanty-festival.
7 - Veghel (NBr)
Centrum Veghel -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Vanaf 13.00 uur zal op deze dag het Veghels Centrum bol staan van activiteiten. Het wordt geen korendag zoals gebruikelijk maar nu zal er ook een streetparadeorkest en een percussiegroep door het centrum trekken. Daarbij Country en Ierse linedance en een satirekoor maken dit festival heel divers. Uiteraard zullen ook diverse shanty- en Ierse koren optreden. Het volledige programma staat op onze website van de Kabelgat Ramblers
13 - Vlissingen, St. Jacobskerk
Jubileumconcert 45 jaarScheldeloodsenkoor -  Genre : Gevarieerd
Het oudste shantykoor van Nederland, het Scheldeloodsenkoor, vierde in 2016/2017 haar 45 jarig bestaan. Dit feestjaar wordt op 13 mei a.s. afgesloten met een groots maritiem/gevarieerd jubileumconcert. Hieraan werken, naast het Scheldeloodsenkoor, Het Zeeuws Orkest mee en de beroemde mezzosopraan Tania Kros en bariton Henk Poort. De shanties zijn door Léon Bours prachtig bewerkt voor groot symfonieorkest. Verder worden stukken gezongen die allen met water te maken hebben. Een prachtig en uniek concert dus om bij te wonen. Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Rob van der Meule. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Scheldeloodsenkoor. Zie ook de bijgevoegde posters. U bent van harte welkom.
20  - Winschoten
Shantyfestival Winschoten - Genre : Shanty & Seasongs
In het centrum van Winschoten zal op 5 podia een Shantyfestival plaatsvinden van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er nemen 10 koren deel, te weten 5 Nederlandse en 5 Duitse.
20  - Pijnacker
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Pijnacker 20 mei 2017 Shantyfestival Verdere informatie volg www.shantykoorschiehaven.nl

20  - Maassluis - Govert van Wijnkade
Dag van de Zeesleepvaart - Genre : Shanty & Seasongs
Als Maassluis Shantykoor ontbreken "Die Maeze Sanhers" natuurlijk niet op dit evenement. Zij brengen hun shanties en seasongs meertalig en meerstemmig ten gehore. Het koor en het Scheepsorkest staan onder leiding van dirigent Eric van Dalum.
21 - Rotterdam
75e ShantyCafé  - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.

21 - Steenbergen
Opening Steenbergse haven - Genre : Maritiem
In het weekend van 19, 20 en 21 mei 2017 wordt de ‘nieuwe’ haven van Steenbergen officieel geopend. Naast de officiële opening op vrijdag staat het weekend bol van festiviteiten en activiteiten in en rondom de haven. Chanteymen treedt op zondag middag op.
21 - Haastrecht
Jubileum optreden 10 jaar Troubadours - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Jubileum optreden 10 jaar Troubadours Benefietconcert voor de stichting KIKA m.m.v. De Kaapstander inConcordia Haastrecht van 14.00 tot 17.00 UUR Entree gratis
27 - Centrum Barneveld
Jubileumfestival HRO -  Genre : Shanty & Seasongs
Shantykoor HET ROER om uit Barneveld, opgericht 15 jan 2007, viert dit jaar het 10-jarig jubileum. Dat doen we o.a. op 27 mei 2017 met een Jubileumfestival in het centrum van Barneveld met in totaal 8 koren. Op het Raadhuisplein wordt op 2 podia afwisselend Non-Stop gezongen en 150 m verder komt een 3e podium.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu