Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Juni 2017
2, 6, 13, 20 en 27 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
02 vr 20.30 Terrasoptreden Drijfhout Hotel Zeezicht
06-13-20 en 27  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
3 - Dordrecht
Shanty Festival - Genre : Shanty & Seasong

10 - Zaltbommel
Zaltbommels Zeemanskoor Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Voor het vijfde jaar organiseren we het Zaltbommels Zeemanskoren Festival in de oude binnenstad van Zaltbommel waar 4 podiums zijn opgesteld en waar 12 koren aan deelnamen, alle koren zijn lid van Shanty Nederland de deelnemende koren zijn, Shantykoor Windstilte, De Ankervelders, Shantykoor Het Loopend Tuygh, Zeemanskoor Sokkenbuurt, Waardenburgs Visserskoor, 't Hemerts Visserskoor, Havenkoor Deining, Havenkoor De Woelwaters, Shantyzangers Ede Arkels Visserskoor, Shantykoor Midscheeps en Shantykoor  Voor Anker. Het festival word geopend om 12.00 uur en zal eindigen om ±18.30 uur met een samenzang na afloop is er voor alle koren een certificaat van deelnamen. Wilt u meer weten mail dan naar voorzitter@waardenburgsvisserskoor.nl. Dit festival word georganiseerd door Waardenburgs Visserskoor, Shantykoor Loopend Tuygh, 't Hemerts Visserskoor en Ondernemersvereniging Zaltbommel.
10 - Ouderkerk aan den IJssel
Korenfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantykoor DE IJSSELMANNEN viert dit jaar het 15 jaar bestaan met o.a een Korenfestival tijdens de Zomerfair in Ouderkerk aan den IJssel. Deelnemende koren; Shantykoor De Biesbosch, Shantykoor De Boezemvrouwtjes, Shantykoor De Admiraliteit, Popkoor Sabroso, Shantykoor De IJsselmannen
10 - Centrum Woerden
Shantyfestival/Havendagen Bravour - Genre : Shanty & SeasongS
Shantykoor Bravour houdt ook dit jaar weer haar Shantyfestival/Havendagen. Deelnemende koren; De Stormvogels Emmen, De Turfschippers Vinkeveen,Kop van 't Ende Elburg,Shantykoor Krakend Tuig Breukelen, Shantykoor Stuurloos Schiedam, Shantykoor Vlaardingen,The Saltydogs Mierlo, en Shantykoor Bravour Woerden
10 - Harderwijk
Visserijdagen - Genre : Shanty & Seasongs
Visserijdagen met op de markten diverse shantykoren
11 - Ankeveen
Nieuw Ankeveens Peil - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Negen Koren, Drie Podia, Een Groot Feest! Groots zee- en meezingfestival in de dorpskern van Ankeveen. Met het Ankeveens Havenloos Mannenkoor, Het Ruime Sop Bussum,  Het Gouds Viswijvenkoor, 3xNiks Heenvliet, Warmonds Schippertjeskoor, Tussen Rijn en Lek WIjk bij Duurstede, AHOY Abcoude en de Vechtse Parlevinkers Maarssen!
11 - Bad Nieuweschans
Shanties For Life - Genre : Shanty & Seasongs
Zondag 11 juni zal Bad Nieuweschans voor de tweede keer het podium zijn van Shanties For Life. Deze 2017 editie zal in het teken staan van Alzheimer Stichting Nederland.

Het is een benefietfestival waarvan de netto opbrengsten naar deze stichting gaan. Maar liefst 12 koren op vier podia zullen acte de presénce geven. Ook is er een maritieme markt aan gekoppeld. Onder andere devaargroep ‘Het Noorderlicht’ uit Groningen is aanwezig en zal tekst en uitleg geven over het bouwen van scheepsmodellen en een demonstratie geven met varen in de vijver aan de Havenstraat.
Uiteraard is er ook de informatiestand van Shanty Nederland aanwezig. Hier kan men informatie krijgen wat deze vereniging zoal voor de koren doet.
In totaal gaat het om 350 koorleden en een 50-tal muzikanten. De deelnemende koren zijn: Piipegaeltjesjongers uit Rottevalle, Roergangers uit Stadskanaal, Voorwaart-Voorwaarts uit Hoogezand-Sappemeer, Zeemansvrouwen uit Zuidbroek, Hunzevaarders uit Groningen, Landrotten uit Roden, Lady Pirates uit Winschoten, Raaitvinken uit Harkstede, Lopster Störmvogels uit Loppersum, Ainrommers shantykoor uit Eenrum, Rundezangers uit Emmercompascuum, en het Pekelder Shanty Pluskoor uit Nieuwe Pekela.  PERSBERICHT

17 - Dinteloord
Open havendag Jachtcentrum Dintelmond - Genre : Maritiem
Open havendag, diverse aktiviteiten en een optreden van 'Plons, Proost & Proest'.
17 - Kampen
Internationale Hanze meeting - Genre : Gevarieerd
De Boekaniers zingen bij de Hanze stand van Harderwijk en bij het schip de Willem Barentsz
17 - Appingedam
Stadshavenfestival- Genre : Gevarieerd
Het Stadshavenfestival op 17 juni belooft een festival te worden van diverse muziekstijlen, markt & meer en de avond word gevuld met Salsa!
Vanaf 11:00 's ochtends genieten van diverse muziekstijlen zoals Shanty, brassband en Salsa. Stadshavenfestival werkt samen met Markt & Meer, deze verzorgt een markt  met een knipoog naar Ibiza Style, ahter de Nicolaïkerk en rondom de haven is er een kofferbakverkoop.
Het programma loopt door tot 's avonds 22:00. 's avonds staat in het teken van Salsa, dus dansen onder de bezielende leiding van Salsa Juan Carlos uit Groningen. Hij geeft met een groepen danseres en demonstratie en daarna kunnen de bezoekers meedoen aan een workshop.
17 - Gouda
Songs about Fish and Ships- Genre : Shanty & SeasongS
Op zaterdagmiddag 17 juni organiseren het Shantykoor West Zuidwest en het Viswijvenkoor Gouda weer het Songs about Fish and Shipsfestival in Gouda. Dit jaar vindt het muzikaal maritiem gebeuren plaats rondom en samen met de Museumhaven. Die dag zullen naast de 2 Goudse koren ook nog 4 andere koren optreden, te weten: De Compagniezangers, Gjalt en Paul, Cat in the Corner en Act of Mutiny. De Museumhaven bij de Mallegatsluis zal die dag bruisen van de activiteiten met schepen, oude ambachten, muziek en culinair genot. Entree is gratis. Om alvast in de sfeer te komen is er op vrijdagavond een shantycafe in het Schipperswachtlokaal waar Shepherd's Pie op zal treden. Komt allen.

17 - Zevenhuizen, De Roerdomp
7e Shantyfestival "Zingen aan de Rotte" - Genre : Shanty & Seasongs
Op 17 juni 2017 organiseert viswijvenkoor Sootjevisch het 7e Shantyfestival Zingen aan de Rotte. Dit festival wordt gehouden in Zevenhuizen, bij eetcafé De Roerdomp en begint om 12 uur. Vanaf 11 uur worden de koren IJgenweiss, De Kaapstanders en de Admiraliteit op genoemde locatie door Sootjevisch ontvangen.
18 - Rotterdam
76e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
23 - Grandcafe Fanfare Giethoorn
Folk&Seasongs Cafe -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Een internationaal Folk&Seasongs Cafe met medewerking van vele reeds gearriveerde Folk&Shanty Groepen uit de hele wereld, oa Bounding Main, Trim Rig and a Doxy, Crossjack, Les Souilles, Gaye Anthony, 2 Sheets to the Wind, Easy&Free en vele anderen.
24 - Ponton Smits Paviljoen Giethoorn
Midsummer Shanty Gala -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op het drijvende podium in het Bovenwiede bij Giethoorn ter hoogte van Smits Paviljoen, zal vanaf 20:00 uur er een Shanty Gala zijn met oa 2 Sheets to the Wind, Crossjack, Bounding Main, Les Souilles de Fond du Cale, Ashore for a Loaf en Scheepsfolk.
24 en 25  Centrum Giethoorn
Folk&Seasongs Festival Giethoorn - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
In heel Giethoorn zullen op zaterdag en zondag bij horeca, bij musea, bij aanverwante bedrijven, bijn 30 internationale Folk&Shanty groepen en koren optreden. Zoals Flevo Fischermen, Dreuge Worst, Forebitter Men, Three of Us, Crosjack, Gaye Anthony, Seyl&Treyl, 2 Sheets to the Wind, Ashore for a Loaf, Erin go Bragh, Shantykoor Leeuwarden, Shantykoor Gronau, Shepperds Pie, Trim Rig and a doxy, Het gewone Folk, Dets Laif, Bounding Main, Les Souilles fond du Cale, Shantycrew Buitenboord, Rumur di Mare, Easy&Free, The Ol Foxes en vele anderen. Verder is er een open podium waar zich nog groepen voor kunnen opgeven, hier spelen oa Matrozen Matelooz, Kapice Band, Jan&Bert. Verder is er een historische optocht met originele oude Gieterse Vaartuigen
24 - Hattem
Groot Hanze Shanty Festival Hattem - Genre : Shanty & Seasongs
Op zaterdag 24 Juni organiseert het Wapenvelds Piratenkoor voor de 4e keer het succesvolle Groot Hanze Festival in Hattem met 8 koren op 4 podiums in de stad.
24 - Veere
Shantyfestival Veere - Genre : Shanty & Seasongs
Zaterdag 24 juni 2017 is het feest in de stad Veere. Shantykoor Het Veerse Scheepstuig organiseert zijn Tweede Shantyfestival. Om 12.30 uur is de opening op het Oranjeplein met alle koren. Vanaf 12.45 wordt er opgetreden op drie podia. Naast de podia bij het Stadhuis en op het Oranjeplein hebben we een zeer bijzonder podium: de tweemast zeilklipper Avontuur (foto) uit Goes die in de Veerse haven ligt. Naast Het Veerse Scheepstuig treden de volgende shantykoren op: De IJsselmannen (Ouderkerk aan de IJssel),  Op Volle Kracht (Goeree-Overflakkee), De Marconisten (Leimuiden), Shantykoor Rotterdam (Rotterdam), Neptunus (Schouwen-Duiveland), Strawberry Sailor Singers (Zundert).
Het shantyfestival wordt rond 17.45 uur afgesloten met alle koren op het Oranjeplein.
24 - Elburg
Shantyfestival - Genre : Maritiem
De Boekaniers zingen op het festival in Elburg

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu