Agenda

Ga naar de inhoud
Oktober
1 - Vlaardingen
32e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !


7 - Maassluis
38ste Furieade  Genre : Shanty & Seasongs
Die Maeze Sanghers, Shantykoor van Maassluis is het enige shantykoor dat tijdens de Furieade optreedt. Dit doen zij al vele jaren en oogsten veel succes. De Furieade is een maritiem feest, dus hun aanwezigheid verhoogt het zeewaardige deel. Kom, zie, hoor en luister!!!
10, 17, 21, 24 en 31 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
10-17-24 en 31  di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
21 za 20.30 Drijfhout live in  de Reddingbootshuur Reddingbootschuur
13 - Hoogland
Jaarconcert -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Ook dit jaar zal het Amersfoortse Shantykoor Ahoy een concert geven. Het concert zal plaats vinden op vrijdag 13 oktober in Concordia, Kerklaan 3, Hoogland.
Het thema van het concert is “AHOY in de wereld”. Aanvang concert is om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. De entreeprijs is 10.00 Euro incl. 1 consumptie.
Uiteraard is er ook een voorverkoop. Kaarten zijn te koop bij; - Gall & Gall op de Kraailandhof in Hoogland - Ria van der Kaden, 06 40602412, of e-mail amkaden@casema.nl - Thera van der Mast, 06 50981056 - Anny van Dijk, 033-4534814 - En verkoop aan de zaal
Shantykoor Ahoy uit Amersfoort is een koor dat is samengesteld uit 25 dames en 25 heren. Het koor is opgericht in 2003 en verzorgt optredens met liedjes die te maken hebben met zeevaart en water.Muzikale begeleiding vindt plaats door accordeonisten, gitarist, mondharmonica en drum. Zie ook onze website; www.shantykoorahoy.nl Persbericht

15 - Rotterdam
79e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
15 - Zundert (N.-Br.)
Home From The Sea - Genre : Gevarieerd
10 jaar Strawberry Sailor Singers spectaculaire muzikale middag m.m.v. Nut & Vermaak, The Rare Auld Sound en Navenant. CultuurCentrum "Bij ons in Zundert" Molenstraat 5, Zundert aanvang 13.30u. entree € 7,50. Koren aangesloten bij ShantyNederland en organisatoren van festivals krijgen bij aankomst 2 vrijkaarten. Agenda
20 t/m 23 - Workum
St. Liereliet Workum (internationaal festival van maritieme muziek) - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Het is een festival met:
- Shanties in de meest oorspronkelijke vorm, shanties gezongen door een voorzanger(es) of shantyman waarbij het "werkvolk" (in dit geval het publiek) de refreinen zingt.
- Uitleg en achtergrond informatie omtrent oorsprong en gebruik van de werkliederen aan boord van grote zeilschepen.
- Zangers, zangeressen en muzikanten die een grote verbondenheid met de zee hebben door hun werk of vroegere werk of door onderzoek en veldwerk wat zij hebben gedaan op dit gebied om hun cultureel erfgoed weer boven te halen en te bewaren.
- Een brede selectie aan verschijningsvormen van deze liederen.
- Oorspronkelijke en nieuw geschreven shanties en zeeliederen in de eigen taal en/of streektaal.
- Een zeer sterk internationaal karakter van zowel de deelnemers als publiek.
21 - Dordrecht
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs
SHANTYKOOR “DE ADMIRALITEIT” organiseert een shantycafé op zaterdag 21 oktober. Houdt u ook van zingen, of maakt u graag muziek? Misschien wilt u gewoon lekker luisteren.
Het shantykoor nodigt u uit om naar het Waterwiel op het Admiraalsplein 700 te komen. Start: 14.00 uur Afloop: ±17.00 uur  
27 - Enschede
ClipperS Crew and friends - Genre : Gevarieerd
Vrijdag 27 oktober aanvang 20.00 uur wordt een optreden verzorgd in de Ontmoetingskerk te Enschede, Varviksingel 139, onder de naam "ClipperS Crew and friends". De ClipperS Crew Singers zijn 50 enthousiaste mannen die zorgen voor een muzikale happening van pop, musicals, traditionals en populair klassiek. Successen hebben ze behaald bij nationale en internationale optredens, waaronder de Keukenhof en Sail Amsterdan 2015. Een gastoptreden wordt verzorgd door twee zussen en een broer uit het gezin Bloem. Begonnen achter in de auto op vakantie, maar nu geschoold en ervaring opgedaan o.a. bij Studio 65. Hun driestemmige close-harmony zang zal u aangenaam verrassen. U krijgt een top optreden zoals u dat inmiddels van dit koor gewend bent. Kaarten a 7,50 euro zijn in de voorverkoop te bestellen via de website www.clipperscrew.nl of te koop aan de kassa voor een tientje. U komt toch ook?
28 - Leeuwarden
Shantycafé Leeuwarden - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Voor de 2e keer organiseert The Forebitter Men Shantycafé Leeuwarden. Zaterdag 28 oktober vanaf 14.00 uur. Locatie: Grand Café De Friese Club, Ruiterskwartier 57 te Leeuwarden.

28 - Nieuwe Pekela
Maritieme avond - Genre : Shanty & Seasongs
Jaarlijkse Maritieme feestavond van de Pekelder Shanty Plus Koor Snikkewichter en Snikkevoarders deze word gehouden in dorpshuis De Kiepe meidoornlaan 88 Aanvang 20.00 uur zaal open 19.00 uur.
28 - Warffum
Shanty-avond- Genre : Shanty & Seasongs
Tekst voor publicatie: Het Jaco Schipperskoor organiseert een shanty-avond in het kerkgebouw aan de Hoofdstraat 27 te Warffum. Gastkoor is het shantykoor de "Oldtimer" uit Borkum (Dld.) Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij! (na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten).
29 - Nuenen, Strandbad Enode, Enodedreef 3
Jubileum concert - Genre : Shanty & Seasongs
Al 20 jaar vaart Zingerij Dwarsgetuigd zijn eigen koers. Om dit te vieren wordt een jubileumconcert gehouden. Aanvang 14.00 uur Gratis toegang. UITNODIGING
29 - De Doelen - Rotterdam
Shantyfestival 2017 - Genre : Gevarieerd
Op zondagmorgen 29 oktober kunt u vanaf 11.00 genieten van Shantykoor de Brulboei, de Hoekse Tranentrekkers en Shantykoor de Hoeksche Waard. Deze drie koren geven een optreden waarin plaats is voor traditionele shantys en zeemansliederen. Zing en dein mee op deze muzikale woelige baren.
Terug naar de inhoud