Agenda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Maart


3 t/ 5 - Schiermonnikoog
I am a Singer I am a Song  - Genre : Gevarieerd
Een Zangweekend onder leiding van Ankie en Nanne

3 t/m 5 - Enkhuizen
Deunen en Deinen :   Genre : Maritiem Festival
Met enige trots kunnen wij de navolgende artiesten voor onze Deunen en Deinen laten horen:  Les Souillés de fond de Cale - Yesterday's Men - Shanty Jack - Graeme Knights  - TrimRig and a Doxy - Gerry Ffrench - LocTup Together - Françoise Milliard - Onstuimig Schuim - Armstrong's Patent - Paddy's Passion - The Tobermore Band - Hans Malagride - Reuring - Seyl en Treyl - Rumor di Mare - Roaring Fifties - Kantje boord - de Compagniezangers - de Kaapstander en de Enkhuizer Sjappetouwtjes

 
4 - Joure
17e Shanty festival De Warringers   “Voor de Wind” :   Genre : Shanty & Seasongs
Op zaterdag 4 maart a.s. organiseert  Shantykoor de Warringers het jaarlijkse festival in ’t Haske in Joure.
Het thema voor deze avond is “Voor de wind” waarmee we willen aangeven dat we, na een aantal wijzigingen in de bemanning , de wind weer vol in de zeilen hebben.
We nemen u mee op een muzikale reis vol verrassingen met een programma dat wordt afgewisseld met nieuw ingestudeerde en vertouwde nummers.
Gasten aan boord zijn het Popkoor FromUs uit Dronrijp en Piratenkoor De Blauwbaarden uit Biddinghuizen, hiermee bent u verzekerd van een afwisselend programma vol vermaak voor oog en oor.

5 - Enkhuizen
Tribute to Johnny Collins :   Genre : Shanty
Op zondagmiddag 5 maart 2017 organiseert Shanty Nederland in de Drommedaris te Enkhuizen een Concert/Workshop ter ere van een befaamde shantyman:
“A Tribute to Johnny Collins”
the traditional Shanty
m.m.v. : Graeme Knights, Yesterday Men, Shanty Jack, Trim Rig & a Doxy

Deze middag zal in het teken staan van de traditionele shanties, waarbij natuurlijk veel kan worden meegezongen. Aanvang 14.00 Entree 10 Euro p/kaart .  Op de website van ShantyNederland http://www.shantynederland.nl/johnny-collins.php   
Dit Concert/Workshop is alleen toegankelijk voor leden van ShantyNederland Beperkt aantal kaarten en Vol = Vol

Programma Deunen & Deinen 3 t/m 5 maart
5 - Maarssen
4e Shantycafé -  Genre : Shanty & Seasongs
Beste liefhebbers van shantymuziek en zeemansliederen. HET VIERDE SHANTYCAFE IN MAARSSEN Wegens het succes van de vorige shantycafé's van De VECHTSE PARLEVINKERS, waar we elke keer meer dan 250 bezoekers mochten verwelkomen, organiseren we opnieuw een shantycafé. Houd je van zingen, nu eens niet alleen met je eigen koor maar samen met leden van andere koren? DAT KAN OP ZONDAG 5 MAART. Het shantykoor De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen organiseert op zondagmiddag 5 maart van 15.00 - 18.00 een shantycafé in het Theater 't Zand, Harmonieplein 3 3603BM Maarssen. TOEGANG GRATIS De accordeonisten van De Vechtse Parlevinkers zijn aanwezig evenals de slagwerkers. Het wordt echter leuker als de accordeonisten en/of muzikanten van andere shantykoren aanwezig kunnen zijn. Zij zorgen voor de begeleiding van de bezoekers van het shantycafé. Geheel spontaan wordt de ruimte in het shantycafé gevuld met het gezang van bekende shanty's en zeemansliederen, uitgevoerd door het aanwezige publiek. ZIEN WIJ U OP ZONDAGMIDDAG 5 MAART? U BENT VAN HARTE UITGENODIGD. Met vriendelijke groet, Roek Blekkenhorst, voorzitter. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: -Roek Blekkenhorst,voorzitter 0620258766 -Arie Vijfvinkel, dirigent en PR, 0616670969 -Henk van Amerongen, dirigent 0641095626
5 - Austerlitz ( provincie Utrecht )
Winterfestval "Shanty in Het Plein" -  Genre : Shanty & Seasongs
Drie Shantykoren verzorgen een middag vol met zang, humor en plezier. Het Shantykoor "Voor Anker" bestaan ongeveer uit 50 leden en wij trede op door geheel Nederland, Visserijdagen, in spakenbrug, Monnickendam, Enkhuizen sleepbootdagen Sail Amsterdam. Shantykoor "Windstilte" bestaat uit zo’n 30 mannen in zeemansoutfit. Zij zingen meer dan 90 bekende en minder bekende, shanty's en forebitters. “De Driemasters” is een Driebergs Shantykoor, opgericht in februari 2004. Het mannenkoor is ruim 54 leden groot en staat onder leiding van een bevlogen dirigent. We worden begeleid door 5 accordeonisten.
5 - Vlaardingen
29e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
18 - Wormerveer
Vrouw aan boord  - Genre : Maritiem
Concert van het Shantykoor Zilt met medewerking van Nanne Kalma en Ankie van der Meer. Voor een keer neemt het a capella-shantykoor Zilt een 'vrouw aan boord'.

18 - Giessenburg
10 jarige jubileumuitvoering - Genre : Seasongs
Feestavond voor ons 10 jarig jubileum van Zeemanskoor Bestevaer. Met medewerking van Trio Tante Dinie en afterparty met DUO A.
18  - Wijk aan Zee ( café de Zon )
"Onstuimig Schuim" bestaat 5 jaar - Genre : Seasongs
zaterdag 18 maart 20.00 uur en zondag 19 maart 14.00 uur: "Onstuimig Schuim" bestaat 5 jaar en viert dat in café de Zon in Wijk aan Zee  Reserveren bij frank Edam: frankedam1@gmail.com (NB. de zondag is reeds uitverkocht. Voor zaterdag nog enkele plaatsen beschikbaar)
19 - Rotterdam
73e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
19 - Wijk bij Duurstede
Muziekfeest  Genre : Gevarieerd
TIROLER Muziekfeest op 19 maart a.s. in Calypso Theater Tiroler  Blaaskapel en Wijks Shantykoor “Tussen Rijn & Lek”  in Calypso Theater
Op zondagmiddag  19 maart om 2 uur vindt een unieke feestelijke muzikale happening plaats in het Calypso theater op de markt in Wijk bij Duurstede.
21 en 28 - Podium Vlieland
Muziektheater folkduo Drijfhout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
21 di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland
28 di 20.30 Muziektheater folkduo Drijfhout Podium Vlieland

23 - Jozefkerk Assen
Het Wolga Concert - Genre : Gevarieerd
Het scheepskoor 'Bij Nacht en Ontij' uit Assen is een unieke samenwerking aan gegaan met het 'Ural Kosaken Chor' uit Rösrath. Zij brengen een afwisselend programma met Russische Volkssongs en internationale maritieme liederen.

26 - Roosendaal
CUMA - Genre : Gevarieerd
De Craeyen spelen zondag 26 maart van 15.00 uur tot 15.30 uur op de CUMA in De Kring te Roosendaal. http://www.craeyenest.nl/

31 - Maassluis
Galaconcert "Die Maeze Sanghers" - Genre : Shanty & Seasongs
Het 30-jarig bestaan van het Shantykoor "Die Maeze Sanghers" vieren zij met een Galaconcert in de Groote Kerk te Maasluis. Zij worden o.a. begeleid door Jaap Kroonenburg op het beroemde Garrels-orgel.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu