September - Agenda

Ga naar de inhoud

September

September 2022
2 t/m 4 - Rotterdam
Shantyfestival Rotterdam - Genre : Shanty & Seasongs
Het Shantyfestival Rotterdam; we hunkeren er met z’n allen naar, maar komt het er nu dit jaar dan eindelijk? Sommige mensen durven er haast niet op te hopen, anderen zijn een stuk optimistischer. Zo ook het bestuur van de Stichting Shantyfestival Rotterdam. Zij hebben er heel erg veel vertrouwen in dat het festival op 2, 3 en 4 september door kan gaan en zijn daarom vol goede moed aan de slag gegaan.

Inmiddels zijn er koren benaderd en op dit moment hebben al 20 koren toegezegd om mee te willen doen. Voor buitenlandse koren ligt het nog moeilijk, want de regels zijn binnen Europa overal anders en ook kunnen we momenteel nog  geen hoge bedragen betalen voor de buitenlandse koren.

10 - Leeuwarden
13e GJ Internationaal Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op 10 september 2022 organiseert het Leeuwarder Shantykoor voor de 13e keer haar Internationaal GJ Shantyfestival in het centrum van Leeuwarden. Totaal kunnen 12 Shantykoren deelnemen en er wordt op 4 podia opgetreden. De inschrijving is inmiddels geopend. Bij belangstelling graag een mailtje naar: jokeblokker.shantyfestival@gmail.com  Na de inschrijving wordt een definitieve keuze gemaakt.

11 -  Vesting Willemstad
Shanty & Seasong Festival- Genre : Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 11 september 2022 organiseert Havenkoor Fortitudo uit Willemstad (N.Br. gemeente Moerdijk) de 12e editie van het jaarlijkse Shanty & Seasong Festival. Na alle beperkingen van de afgelopen jaren is besloten een festival te organiseren met minder koren, namelijk 9. Deze koren treden beurtelings op op drie professionele podia die geplaatst worden in het centrum van de oude en dan autovrije vestingstad aan het Hollands Diep. Het gratis toegankelijke festival trok voorheen naar schatting tussen de 5000 en 6000 bezoekers. Het festival begint om 12.30 uur na opening door de burgemeester gevolgd door een optreden van het organiserende Fortitudo en andere koren. De koren verzorgen een non-stop programma dat tot 17.05 uur duurt. De koren die deelnemen zijn voor een deel dezelfde als die gekozen waren voor 2020. In alfabetische volgorde op plaatsnaam nemen de volgende koren deel: De Loswalklinkers Dongen Shantykoor Midscheeps Leidschendam Shantykoor The Salty Dogs Mierlo Shantykoor De Bosssche Maten Oudenbosch Schipperskoor Recht zo die Gaat Raamsdonkveer Chanteymen Roosendaal Shantykoor Scheveningen Scheveningen Zeemanskoor De Kreekrakkers Stampersgat Havenkoor Fortitudo Willemstad
17  - Roosendaal (N
Irish Folk & Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Chanteymen organiseert op zaterdag 17 september een Irish Folk & Seasong Festival in de binnenstad van Roosendaal. Met optredens van Paddy's Passion, Sheperd's Pie, 't Craeyenest, Best Irish Singers, Jigsaw en Chanteymen
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud