Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2022
14-15 Maritiem Weekend
ZuiderzeeMuseum Enkhuizen
5 t/ 7 - Bremen
Int. Festival Maritim - Genre : Folk Shanty & Seasong
Een groot international festival met o.a. Armstrons's Patent Nederland, The Foxes Nederland, Aqua marina Polen Brasy Polen, Bremer Ukeleorchester Duitsland, Bugul Noz Griekenland, De Kaapstander Nederland, Foggy Crew Duitsland, Harmony Glenn Nederland, Hart Backbord Duitsland, High Germany Duitsland, Ian Bruce Frank and Kate Schotland/Duitsland, Les Brouillers deEcoutes Frankrijk, Les Souillés de fond de cal Frankrijk, LocTup Together U.K. , Los Paddy`s Ierland, Muirsheen Durkin & Friends Duitsland Orkiestra Samanta Polen Paddy‘s Passion Nederland, Pekel Nederland, Pyrates U.K. Sailers Duitsland, Schulschiff Deutschland Chor Duitsland Seemanns-Chor Vegesack Duitsland, Seyl & Treyl Nederland Stuns`ls U.K. , Tortilla Flat Tjechien, Triddana Argentinie Tripple Schotland, Unicorn Nederland, Za Horizontem Polen.

PS. Hotel standlust is weer te boeken.
6 - Centrum Ede
Shantykorenfestival - Genre : Shanty & Seasong
Shantykorenfestival in centrum van Ede: Zaterdagmiddag 6 augustus 2022 treden er tien koren op waaronder het organiserende Shanty Zangers Ede. In het centrum staan op 6 augustus vijf podia opgesteld: op de hoek Grotestraat/Molenstraat, het Museumplein, het Kerkplein, het Bevrijdingsplein en het Maanderplein. De opening van het festival is om 12.00 uur bij het podium op het Kerkplein, met alle koren. Aan het eind van de middag, zo rond de klok van 17.00 uur, stromen de koren naar het Museumplein waar de feestelijke finale van het festival plaatsvindt. Het programma van die dag staat tegen die tijd gepubliceerd op www.shantyzangersede.nl en facebook.com/shantyzangersede.
6 - Doorn (Hydeparklaan 24; 3941ZK )
4e shanty festival "de Driemasters" - Genre : Shanty & Seasong
"de Driemasters" organiseert een Shantyfestival in samenwerking met RCN "het Grote Bos". (tussen Driebergen en Doorn). Vier shantykoren van 12.00 tot 17.30 uur. Één podium en 190 koorleden. Locatie: Binnenplein "het Grote Bos". Gratis toegang. Veel attracties voor de kinderen. De koren zijn: Shantykoor "de Driemasters" uit Driebergen. Shantykoor "voor Anker" uit Veenendaal Shantykoor "de Vechtse Parlevinkers" uit Maarssen Shantykoor "Nootweer Shanty & Seasong" uit Zeist

13 en 14 - Enkhuizen
MARITIEM WEEKEND - Genre : Folk & Seasong
Zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Maritiem Weekend plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bewonder de historische schepen en scheepsmotoren, ruik de verse vis en huiver bij de stoere zeemansverhalen. En natuurlijk geniet je van de shanty's en zeemansliederen, gezongen door: Folkgroep Pekel - Onstuimig Schuim - Ad Goossens - Enkhuizen 3 en Verhaler verteller  Piet Paree& Marian Nesse

Stap aan boord van het vissersschip de TX11, volg een visserijrondleiding en kijk mee met de demonstratie scheepsknopen door het Knopengilde. Kinderen kunnen een klompbootje maken met getaand zeil of meedoen met de workshop vis vlechten (vanaf 10 jaar). Voor de workshop vis vlechten is reserveren noodzakelijk, dit kan binnenkort via onze ticketshop. De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend speciaal in het thema van de visserij en bij de horeca kun je terecht voor een Hollandse haring met een glaasje korenwijn.
19 - Zeewolde (de Jutter-Erkermederstraand)
Mosselavond - Genre : Shanty & Seasong
Optreden bij de Jutter  door Zeemanskoor Nijkerk vanaf 17.30 u. tijdens een mosselavond.
20 - Putten
ShantyFestival - Genre : Shanty & Seasong
Shantyfestival in het centrum van Putten vanaf 12.00 u.
20  - Uden
1e Shantyfestival HaveNloos - Genre : Shanty & Seasong
Zaterdag 20 Augustus zal Zeemanskoor HaveNloos haar eerste Shanty festival gaan organiseren rond om de markt in Uden.
Met medewerking van: Zeemanskoor Deining uit Drunen, Zeemanskoor De Loswalklinkers uit Dongen, Shantygroep De Maashave uit Grubbenvorst en natuurlijk Zeemanskoor HaveNloos uit Uden.
Aanvang 13.00 uur tot 17.30 uur.

21 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs

25 - in de dorpskerk in Wijk aan Zee
Een heel bijzonder concert samen met "Megobrebi" een prachtige Georgische groep
20.00 uur in de dorpskerk in Wijk aan Zee:Vier leden van het Schuim zijn een paar jaar geleden in Georgië geweest, waar we ook kennis hebben gemaakt met de meeste leden van deze groep. Ze hebben gespeeld in de bekende groep Kereoni die over de hele wereld heeft opgetreden. Nu komen 2 generaties van deze groep een paar weken naar Nederland. In Wijk aan Zee maken we er een gezamenlijk concert van waarin Megogrebi (vertaling: Vrienden) de prachtige meerstemmige Georgische zang laat horen, b egeleid door authentieke instrumenten. Onstuimig Schuim brengt hoogtepunten uit hun Nederlandstalige repertoire en tot slot is er een korte samenzang met elkaar.
Een uniek concert dus waar we je graag zouden willen begroeten. De toegang is 15 Euro en reserveren kan bij mij: frankedam1@gmail.com

26 t/m 29 - Appingedam
Bie Daip - Genre : Folk & Seasong
Dit jaar, tijdens de 20e aangepaste editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen.
Een aantal groepen uit Europa komen naar Appingedam. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, theater, zang en dans.

Bie Daip neemt tevens de kinderen weer mee aan boord, door diverse gratis activiteiten aan te bieden. In de Nicolaikerk kunnen ze met lego bouwen en meedoen aan een wedstrijd. Daarnaast is er voor de allerkleinsten duplo aanwezig en games etc.
Dit jaar tijdens “Bie Daip” zijn er zoveel mogelijk buitenactiviteiten. Op het kerkplein verrijst een prachtig terras met een podium en daarnaast vinden er indien mogelijk optredens plaats bij de plaatselijke Horeca.

Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en wensen u een fantastisch weekend toe! Op zondag zijn er tevens optreden in de synagoge. Het programma staat derhalve nog niet vast en kan tot het laatste moment aangepast worden.


26 - St. Jacobskerk Vlissingen
Jubileumconcert Scheldeloodsenkoor - Genre : Shanty & Seasongs
Op 26 augustus viert het Scheldeloodsenkoor uit Vlissingen zijn 50 jarig bestaan met een jubileumconcert in de St Jacobskerk in Vlissingen. Medewerking wordt verleend door Loodsenkoor Knurrhahn uit Kiel en shantyman Tom Lewis uit Engeland.
27 - Boeiplein Tuinderslaantje Vinkeveen
Shanty festival - Genre : Shanty & Seasongs
De Turfschippers organiseert op deze dag het 8e Shantyfestival op de parkeerplaats van SCC de Boei in Vinkeveen Deelnemers zijn: Zeemanskoor De Brulboei uit Vreeswijk. Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen. Shantykoor Windstilte uit Vleuten-de Meern. Shanty & zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen en de Piraten meiden van de Turfschippers. Tijd: 12.00 tot 18.00 uur Toegang is gratis en er is genoeg eten en drinken. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar Sporthal De Boei.
27 -Barneveld
Shantyfestival VOLLE KRACHT VOORUIT- Genre : Shanty & Seasongs
Het Barnevelds shantykoor HET ROER OM organiseert op zaterdag 227 augustus 2022 op het Raadhuisplein in Barneveld het shantyfestival VOLLE KRACHT VOORUIT. Deelnemende koren zijn naast HET ROER OM, Batavia uit Lelystad, Bravour uit Woerden en Sjappetouwtjes uit Enkhuizen.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud