Oktober - Agenda

Ga naar de inhoud

Oktober

Oktober 2022

41 - Dordrecht (Admiraalsplein 700)
Shanty cafél- Genre : Shanty & Seasongs
Shantcafé bij Shantykoor de Admiraliteit
16 -  Rotterdam
ShantyCafé- Genre : Folk, Shanty & Seasongs
IEDERE 3e zondag van de maand behalve in september en december, dus nu ook in oktober, en wel op 16 oktober 2022 gaat het weer gebeuren.
Door Cor Lievert en Ton van Sonsbeek is er al een goede nieuwe impuls gegeven aan het shantycafé, maar het was nodig deze groep uit te breiden.   We hopen nu met een bredere groep van vrijwilligers een andere impuls (na de slechte en stille Corona periode) aan het Shantycafé te geven. Wij hopen dat dat met elkaar gaat lukken. Het Shantycafé Rotterdam is niet opgezet voor koren die hele optredens verzorgen, maar voor individuele zangers en instrumentalisten of met enkele mannen of vrouwen van een koor om wat shanties (met elkaar) te zingen. Dit zijn de zogenaamde gastoptredens in kleine korte blokjes. Verder zijn alle Shanties en zeemansliederen welkom, maar het is niet de bedoeling er een ander soort muziek genre café van te maken. Dat shanty zingen kan met instrumenten, maar ook voor capella nummers is ruimte. Iedereen, die een muziekinstrument bespeelt is ook deze keer weer van harte welkom, maar laat ook ruimte en tijd over voor je collega zangers en instrumentalisten, dus geen hele middag dezelfde als er ook andere zijn.
Zet je beste beentje maar voor. We laten ons verrassen. Het is aan boord van het rode lichtschip V11 in de Wijnhaven t/o nr. 101 te Rotterdam. Toegang gratis. Aanvang 15 uur. Tot ongeveer 18 uur. Gezelligheid kent geen tijd.  

23 -  Waspik (Buurthuis ’t Schooltje Carmelietenstraat 56)
Iers/Schots festival - Genre : Shanty & Seasongs
Iers/Schots festival met Tobermore - The Foxes - Jigsaw en Grámhara .
Aanvang 13.00 uur, tot +/- 17.00 uurara

22 -  Appingedam
Jubileumconcert - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Het Jubileumconcert op 22 oktober in Multifunctioneel Centrum Kabzeël te Appingedam. Niemand minder dan The Longest Johns treden samen op met Armstrong's Patent en El Pony Pisador uit Spanje.
WIl je zeker zijn van een plekje in het prachtige Kabzeel reserveer dan alvast per mail jouw zitplaats.  
Voor reserveringen: ap@ziggo.nl
Beperkt aantal kaarten.
TICKETS NU OOK VERKRIJGBAAR VIA Damster Boekhandel en DA Appingedam

Finally we can provide some more information about the Jubilee Concert on October 22 in Multifunctional Center Kabzeël in Appingedam. None other than The Longest Johns will at least perform together with Armstrong's Patent and El Pony Pisador from Spain.
If you want to be sure of a spot in the beautiful Kabzeel, book your seat by mail and book an overnight stay if necessary   
For reservations: ap@ziggo.nl

23 -  Oude kerk van Spaarndam
Ons muziekverhaal "Ruud en de Rot"
In de periode voor Corona hebben wij dit muziekverhaal gemaakt en met veel succes gespeeld. We zouden het slotconcert houden in maart 2020 in het kerkje van Spaarndam. Spaarndam was tientallen jaren de ligplaats van dit schip, waar zijn eigenaar Ruud de Haan een zeer bekende en markante verschijning was. Alles was in kannen en kruiken en toen gooide Corona roet in het eten....
Maar nu gaat het er toch van komen! Ruud de Haan was een vriend van Frank, Kees en Jacquelien en we hebben samen prachtige tijden beleefd tot Ruud in 2009 overleed. Ik heb daarom dit muziekverhaal, met authentieke beelden, gemaakt als eerbetoon aan de schip dat 135 jaar geleden is gebouwd en momenteel als museumschip ligt in Rottevalle. We spelen dit verhaal voor de pauze. Na de pauze richten we dit keer ons op het leven rond de Zuiderzee voordat de Afsluitdijk daar 90 jaar geleden een eind aan maakte
Ook weer een speciale middag dus. Entree is 12 Euro. We hopen die middag ook veel Spaarndammers te verwelkomen dan en het kerkje is niet erg groot, dus ook hier (bij mij) reserveren frankedam1@gmail.com


29 -  Leeuwarden (in Cafe Z, Zaailand 112)
5e shantycafé -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zaterdagmiddag 29 oktober om 13.30 uur organiseren The Forebitter Crew het 5e shantycafé . Het zal worden gehouden in Cafe Z, Zaailand 112 te Leeuwarden.
Deelnemende crews zijn:
Uit Engeland The HogEye Men, Londen en The Hoolies, Wivenhoe, uit Duitsland, What Shall We Do, Hannover, De Freibeuter uit Delmenhorst en uit Nederland Stowaway, Appingedam en The Forebitter Crew uit Leeuwarden

Vrijdagavond 28 oktober om 19.00 uur wordt in bioscoop Slieker de nieuwste film van Fishermen’s Friends , One and All, vertoond met optreden vanaf 18.30 uur van The HogEye Men en The Forebitter Crew.

29 -  Kudelstaart (De Spil)
De Marconisten Jubileum-Concert -  Genre : Shanty & Seasongs
Ons eigen Marconisten Jubileum-Concert voor vrienden, familie, kennissen, en alle Shanty-liefhebbers, in De Spil te Kudelstaart. Het concert staat oa. in het teken van ons twintigjarig bestaan. De zaal gaat open om 19.30 uur, en het concert begint om 20.00 uur.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud