Mei - Agenda

Ga naar de inhoud

Mei

Mei 2019
8, 22 en 29 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty & Seasongs
De heren van Drijfhout spelen een avondvullende voorstelling in theater Podium Vlieland, dorpsstraat 84. Aanvang 20.30 uur kaarten €12,50 reserveren via info@drijfhout-vlieland.nl of te koop bij het theater

5 - Vlaardingen
45e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
5 en 31 - Vlieland
Terras optredens  - Genre : Shanty & Seasongs
Folkgroep Drijfhout speelt voor u op het altijd gezellige en verwarmde terras van Hotel Zeezicht Aanvang 20.30 uur, gratis entree


18 - Grootegast
Internationaal Shantyfestival "Westerkwartier" - Genre : Gevarieerd
Georganiseerd door het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen tijdens de jaarmarkt. Naast het Abel Tasman Koor zullen 11 andere koren hieraan hun medewerking verlenen: de Admiraliteitssjongers Dokkum, Maritiem Winschoten, de Compagnonsvaarders Oosterwolde, Shantychor Bockhorn en Emder Shant Gruppe uit Duitsland, de Rundezangers Emmer-Compascuum, Zeemanskoor Lauwersoog, de Ollerommer Vlintboksems, de Smokkelaars fan de Skans Anjum, de Beurtskippers Surhuisterveen en de Boekaniers Harderwijk. De opening vindt plaats om 10.30 uur door onze locoburgemeester en het festival begint om 11.00 uur. Gratis toegankelijk voor iedereen.
18 - Achterveld
Shantyfestival De Ankervelders - Genre : Shanty & Seasongs
3e Lustrum Shantykoor “De Ankervelders” Zaterdag 18 mei a.s. vieren wij, Shantykoor De Ankervelders, o.l.v. Dirigent Wilma Bouwman, ons 15 jarig bestaan met een groots Shantyfestival in de nabijheid van HCR De Roskam en Huize St. Joseph in Achterveld!Samen met nog 8 andere Shantykoren gaan we ons 3e Lustrum uitgebreid vieren en hopelijk mogen wij u tussen 12.00 en 17.00 uur ook begroeten bij een van de 3 podia's!! Komt u gezellig even langs, wij zorgen voor de gezelligheid, als u zorgt voor het weer, dan wordt het een prachtig feest op de 18e mei in Achterveld!!


19 - Rotterdam
96e ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
19 - Emmen
Parc Sandur shanty matinee - Genre : Shanty & Seasongs
Dit shanty matinee wordt volledig verzorgd door piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Zij zullen op hun eigen chaotisch maar enthousiaste manier er weer een gezellige middag van maken met Nederlandse en Duitse shanty's en seasongs en Ierse ballades om mee te zingen en mee te klappen.
25 -Deurne
Jubileum Drieluik - Genre : Gevarieerd
Shantykoor De Klotvaarders viert jubileum met actie ‘Drieluik voor Stichting Alzheimer Nederland’

Het shantykoor De Klotvaarders is tien jaar geleden opgericht door Martien Keunen, Gonneke van Driel en Adrie van Hal. Het koor begon met 64 leden maar dat aantal zat al snel boven de honderd. Onder andere omdat we veel aandacht kregen in de media. Geen wonder, want Martien was correspondent bij diverse dag- en weekbladen en kon zo wel wat publiciteit regelen. Ook nu hebben we nog altijd meer dan honderd leden.
Iets betekenen voor een ander
De Klotvaarders zijn niet zomaar een koor, niet zomaar een shantykoor. We willen namelijk ook graag iets betekenen voor onze samenleving. Daarvoor zetten we af en toe een actie op voor een goed doel. Een paar jaar geleden hebben we het koningin Wilhelmina fonds ondersteund. Vervolgens hebben we een bijdrage geleverd aan de strijd tegen kanker door geld op te halen voor de Alpe d’HuZes. Met concerten en allerlei acties wisten we maar liefst 20.000 euro bijeen te brengen. Een mooi bedrag waar we nog altijd trots op zijn!
Steun Stichting Alzheimer Nederland
Rondom ons eerste lustrum willen we natuurlijk weer graag iets voor onze medemens betekenen. Ditmaal gaan we de stichting Alzheimer Nederland helpen met hun zoektocht naar geneesmiddelen om deze vreselijke ziekte te overwinnen en het leed van patiënten, directe familie en naasten te verzachten.
Steeds meer herinneringen uitgewist
Alzheimer is een ziekte die het geheugen ernstig aantast en uiteindelijk volledig buiten spel zet. Op een gegeven moment herken je je partner, je kinderen, je vrienden niet meer. Je vervreemdt van je omgeving en van jezelf. En de omgeving herkent jou niet meer. Stel je voor hoe je leven eruitziet als alle herinneringen uit je geleefde leven langzaam maar zeker worden uitgewist en je steeds minder weet van het leven dat je geleefd hebt, steeds minder daarvan kunt delen. Omdat het er niet meer is. En uiteindelijk de dood erop zal volgen….We willen een bijdrage leveren om dit grote leed een beetje te helpen verzachten. Daar gaan we voor!
Help mee ons doel te bereiken
Wat zijn we van plan? We gaan twee concerten organiseren op 9 februari en 25 mei beide in 2019 in het CCMVD te Deurne en 31 augustus op de Markt om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze ziekte. Tijdens deze concerten zal het zangkoor Lambardi, een doedelzakspeler, Lenny Kuhr, zanger Wil Nelemans van de Voice Senior en Koos van Platingen hun medewerking verlenen. De concerten zijn vooral bedoeld als aandachttrekkers. Want naast deze concerten proberen we ook veel sponsering te krijgen om deze actie voor stichting Alzheimer Nederland verder te ondersteunen. We zouden het dan ook bijzonder op prijs stellen als jij zou willen meewerken om ons doel te bereiken.
Korenfestival
De actie wordt afgesloten met een evenement op 31 augustus 2019 op de Markt van Deurne waarvoor de gemeente Deurne en de gezamenlijke horeca al hun medewerking hebben toegezegd. Vanaf 11:00 uur kunt u genieten op en rond de terrassen van doorlopende optredens. Er komen 7 koren, 2 dansgroepen en de middag zal om 18:00 uur worden afgesloten met een taptoe door onze Deurnese drumfanfare. Een afvaardiging van de Stichting Alzheimer Nederland zal deze dag aanwezig zijn
25 -de Krim
Historische Oldtimerdag - Genre : Gevarieerd
Oude glorie van vroeger herleeft in de Krim met een show van oldtimers. Niet alleen auto's maar ook oude motoren, tractoren, vrachtwagens en brommers. Er is een gezellige markt, een springkussen voor de kleintjes en nog veel meer actie en spektakel. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shantys, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen. Dit alles vindt plaats op het evenemententerrein aan de Beukenlaan in de Krim
25 - Winschoten
Shanrtyfestival - Genre : Gevarieerd
Het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen zal hier ook aan deelnemen, tezamen met 9 andere koren, w.o. Shantykoor "Maritiem" uit Winschoten. Het geheel duurt van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.
25 - Bodegraven
Borftlive - Genre : Shanty & Seasongs
Op zaterdag 25 mei is het zover: het eerste shantyfestival in Bodegraven wordt een feit. Van 12:30 tot 16:30 is het Raadhuisplein in Bodegraven "The place to be". Borftlive presenteert u dan Shantykoor Vlaardingen, de Vlisterzangers uit Haastrecht, Trossen Los uit Rotterdam, en De Vechtese Parlelvinkers uit Maarssen. Het belooft een mooie middag te worden, de koren zijn enthousiast. Tot ziens op zaterdag 25 mei in Bodegraven
25 - Pijnacker
Shantykoren Festival - Genre : Shanty & Seasongs

26 - Grand Café de Hopbel Kloosterstraat 1 5481BE Schijndel
Ierse Middag - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Grand Café de Hopbel organiseert van 14.00 tot 18.00 uur een gezellige middag met Ierse muziek en shanty's. Optreden van de Kabelgat Ramblers en Tres Hombres Shanty Crew
26 - Bakkum
Korenfestival Van Dorp tot Kust - Genre : Gevarieerd
Shantykoor de Skulpers organiseert voor de 10e keer het korenfestival in Bakkum op zondag 26 mei 2019. 22 koren op 7 locaties.
29 - Hoornaar
Fiets/wandelvierdaagse -  Genre : Folk
Folkgroep Shepherd's Pie uit Hardinxveld Giessendan zal op woensdagmiddag 29 mei 2019 tijdens de fiets en wandelvierdaagse de gehele middag Ierse folkmuziek ten gehore brengen.Tijdens het optreden zullen er de gehele middag enige duizenden fietsers en wandelaars binnen lopen. Dit zal plaatsvinden in een grote feesttent midden in het dorpje Hoornaar in de Alblasserwaard. De toegang is gratis
31 - Zwartsluis
Zwartsluis onder Zeil -  Genre : Gevarieerd
Het Abel Tasman Koor is één van de koren, wat hieraan deelneemt. De aanvang van dit prachtige evenement is 11.45 uur. De locatie van het eerste optreden is de Kolksluiskade


Terug naar de inhoud