Mei - Agenda

Ga naar de inhoud

Mei

Mei 2020 ALLE ONDERSTAANDE EVENEMENTEN ZIJN AFGELAST
2 - Bovensmilde
Oalerwets Feesie -  Genre : Gevarieerd
Oalerwets Feesie! Waar ouderwetse gezelligheid, normale prijzen en publiek van jong tot oud plezier beleefd met live muziek varierend van ouderwetse boerenrock tot smartlappen of muziek van de '80's en '90's tot foute hits van nu en toen. Op 1, 2 en 3 mei staat dit festival gepland in Bovensmilde (Drenthe). Er zijn verschillende activiteiten gepland zoals muziek, entertainment voor de jeugd, een altijd weer spectaculaire motorcross en een radio uitzendmarathon in het kader van de piratenmuziek. Natuurlijk mag hierbij het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen niet ontbreken. Op zaterdag 2 mei enteren zij het podium. Dit fraai uitgedoste koor zingt op enthousiaste en charmante wijze shanties en seasongs. De 40 zeerovers houden van zeemansliederen, van meezingers en meeklapper zowel Ierse ballades en Duitse meedeiners. Onder leiding van een dirigente, de enige vrouw in dit koor, wordt dit een spektakel. Tel daar nog twee accordeonisten, een slagwerker en drie gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje. Van 14:00 tot 17:00 uur zingen zij uit volle borst. Kom langs en geniet mee. Tot dan.
5 - Vlaardingen
53e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
5 - Hardinxveld Giessendam
Bevrijdings concert -  Genre : Gevarieerd
Folkgroep Shepherds Pie zal in samenwerking met zeer verschillende koren op dinsdag 5 mei a.s een avond vol muziek verzorgen. Zij zelf brengen uiteraard alleen Ierse en Schotse folkmuziek ten gehore. Het optreden vindt plaats in kerkgebouw "De Bron"in Hardinxveld Giessendam. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.
9 - Grote of St. Janskerk te Schiedam
Jaarconcert -  Genre : Shanty & Seasongs
Zaterdag 9 mei a.s. verzorgd het Schiedams Shantykoor Stuurloos om 15.00 uur in de Grote of Sint.Janskerk te Schiedam haar gratis Jaarconcert. Daar de voorgaande concerten zo'n 300 á 400 mensen op de been bracht verwacht het koor nu ook weer een volle kerk. Tevens zullen er ook liederen gezongen worden met bekende melodieën die door het publiek mee gezongen kunnen worden zodat er een groot feest ontstaat.En als slotlied zal in verband met het 75 jarig bevrijdingsjaar het koor het wereld beroemde lied " We'll meet again" van Vera Lynn ten gehore brengen..

10 - Schagen
Scheepsfolk in de muziektuin -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 10 mei treedt maritieme folkband Scheepsfolk op in de Muziektuin in Schagen. Het optreden is van 13.00 - 14.00 uur. De entree is vrij, U bent van harte welkom.
16 - Emmen
Parc Sandur shanty matinee - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
In het atrium van Center Parcs Sandur kunt u weer genieten van een kopje koffie of een lunch terwijl u geniet van een optreden van piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Dit fraai uitgedoste koor zingt op enthousiaste wijze shanties en seasongs. De 40 zeerovers houden van zeemansliederen, van meezingers en meeklappers zowel Ierse ballades en Duitse meedeiners. Onder leiding van een dirigente, de enige vrouw in dit koor, wordt dit een heel spektakel. Tel daar nog een slagwerker, twee accordeonisten en gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje. Van 13:00 tot 16:00 brengen zij 32 mooie liedjes in 4 blokken. Kom langs en geniet mee.
16 - Loppersum
Muziekfestival - Genre : Gevarieerd
Op zaterdag 16 mei organiseert shantykoor de Lopster Störmvogels een Muziekfestival op het Henk Zigtermanplein aan de Hogestraat in Loppersum. Het belooft een mooi muziekspektakel te worden met verschillende genres. Zo zullen de shantykoren Opwierde II uit Appingedam en Lopster Störmvogels veel bekende shanty's, zeeliederen, meezingers en eigen bewerkte muziekstukken in het Engels, Duits, Gronings ten gehore brengen. Dameskoor Opwierde II uit Appingedam en Amusementskoor Ratjetoe uit Groningen zullen vele meezingers, smartlappen enz voor u gaan zingen. Dus veel afwisseling van muziek en liedjes. Dit mag u niet missen! Het Henk Zigtermanplein wordt omgetoverd in een prachtige muziekarena waar een gezellige terras wordt ingericht waar u heerlijk van een drankje en een hapje kunt genieten van de heerlijke muziek. Wij hopen als vereniging er een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken. Noteert u alvast de datum 16 mei 2020 in uw agenda?
17 - Rotterdam
106e ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
17 - Tolkamer-Lobith
Varen en Eten met de Iesselbrassers ! - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantykoor de Iesselbrassers bestaat 25 jaar en treedt voor u op tijdens een boeiende vaartocht met warm koud buffet op de Rijn en Waal. Prijs € 35,50 per persoon. Inschepen 13.00 uur, vertrek 13.30 uur. Aankomst 16.30 uur en einde 17.00 uur. Deelname aan deze tocht kan alleen na reservering vooraf !! Reserveren bij Rederij Witjes, Europakade 3b, 6916 BG Lobith-Tolkamer. Telefoon: 0316-540554, b.g.g. 06-53243747.
17 - Roosendaal
Irish Folk & Seasong Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Chanteymen Roosendaal organiseert op zondagmiddag 17 mei 2020 in de binnenstad van Roosendaal een Irish Folk & Seasong Festival met Chanteymen, Paddy's Passion, The Ol' Foxes, Friends of Folk, Flevo Fishermen en Rose Irish Dance Company
20 - Hoornaar
Fietsvierdaagse - Genre : Folk
Folkgroep Shepherds Pie uit Hardinxveld Giessendam verzorgt op woensdagmiddag 20 mei a.s een middag vol Ierse en Schotse folk songs. Het zal plaatsvinden tijdens de binnenkomst van vele fietsers en wandelaars welke 4 dagen lang van de Alblasserwaard hebben genoten.
21 - Bielefeld
Vatertag shanty festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op donderdag 21 mei, op Hemelvaartsdag of zoal ze in Duitsland zeggen "Vatertag" is er een gezellig shanty festival in Bielefeld. Het gast gevende Shanty Chor Bielefeld organiseert dit feest samen met de waard op het terrein van Der Seekrug am Obersee. De volgende koren zullen dan optreden: piratenkoor De Stormvogels uit Emmen, The lady Piraters uit Winschoten, Die Bootsmanner uit Hannover en natuurlijk Chanty Chor Bielefeld. De 40 fraai uitgedoste zerovers van de Stormvogels houden van zeemansliederen, meezingers en meeklappers zowel Ierse ballades en Duitse meedeiners. Onder de leiding van een dirigente, de enige vrouw in dit koor, wordt dit een spektakel. Tel daar nog een slagwerker, twee accordeonisten en gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje.
30 - Hellevoetsluis
Maritiemfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zaterdag 30 mei organiseert de Helius Shanty Zangers, in opdracht van de Gemeente Hellevoetsluis, het Maritiemfestival dit als onderdeel van “Pinkstersail” en “ Voorne in Stelling”. De haven zal dan bezet zijn door de bruine vloot en historische schepen. De optredens van Shantykoor Rotterdam , Rumor di Mare, Koor Bravour, Shantykoor Vlaardingen, Folkgroep Pekel en de Helius Shanty Zangers vinden  plaats op een binnenvaart schip voor de Vestingkerk en op het plein van Fort Haarlem.

Terug naar de inhoud