Februari - Agenda

Ga naar de inhoud

Februari

Februari 2019
3 - Heerhugowaard
Scheepsfolk in : Het Oude Gemaal"- museum - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Muziek! Door vier enthousiaste Noord Hollanders die met elkaar voor een heerlijk vrolijke middag zorgen. Seasongs over strand, jutten, vuurtorens, ontrouwe vriendinnen (ja dat ook), verloren liefdes en zeelui die aan wal het een en ander beleven, oeps! In het Engels, Nederlands en een enkel Frans lied. Blues, Americana, Caribean en Folk, allerlei muziekstijlen kun je verwachten, heel afwisselend dus, waarbij ze alle vier solo zingen met begeleiding van banjo, mandoline, gitaar, accordeon, bas, wasbord en cajon. Scheepsfolk speelt meestal wat verder uit de buurt, dus dit is een mooie kans om ze eens in Noord Holland te beluisteren! Kom gezellig op zondagmiddag 3 februari, om 15.00 uur naar Heerhugowaard. Je bent van harte welkom! Ticketverkoop via www.eventbrite.nl
3 - Enkhuizen
Benefiet concert voor Deunen & Deinen - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Benefiet concert voor Deunen & Deinen in de Drommedaris in Enkhuizen met : 2 Sheets to the Wind  (door ziekte geveld ) - Act of Mutiny - Onstuimig Schuim
In aanloop naar het grote maritieme & folk midwinterfestival Deunen & Deinen dat plaatsvindt op 22, 23 en 24 februari wordt er een benefietconcert gegeven door drie fantastische groepen die hun sporen in de wereld van de muziek over de zee en de folkmuziek ruimschoots hebben verdiend. Zij verlenen belangeloos hun medewerking om dit festival, dat bewust geheel draait zonder subsidie, ook financieel mogelijk te kunnen maken.
Kortom: Een concert dat je niet mag missen!
Entree € 10,00 Reserveren bij Inez Postma: E-mail: deunenendeinen@gmail.com Tel: 06 - 21875090 of 0228 - 315786 Na het concert is het mogelijk om voor een schappelijke prijs te dineren bij de Enkhuizer Visafslag. Ook hiervoor is reserveren beslist noodzakelijk (ook bij Inez Postma)

Door ziekte heeft “Two Sheets to the Wind” helaas af moeten zeggen en zal worden vervangen door   Job Alone & Friends:

Onder de naam Job Alone & Friends  speelt  Job Cornelissen  met zijn vrienden ( in wisselende samenstelling)  Ierse & zelf gecomponeerde songs, afgewisseld met stomende Ierse tunes. Job is zanger/ percussionist van Maalstroom en gastmuzikant bij de Ierse band The Fiddle Case als ze op het vasteland optreden. Zijn muzikale vrienden hebben allen hun sporen verdiend in de Ierse -en folk scene in Nederland, tijdens sessies en in bands als The Lowland Paddies, Daphne en Rumble In The Barn. Een concert van  Job Alone & Friends: energiek, gevoelig en altijd uit het hart, trad muziek  met een twist!

4 - Vlaardingen
42e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
8 t/m 10 - Schiermonnikoog
I am the Singer, I am the Song - Genre : Zangweekend

9 - Zwijndrecht (in het Spektakel)
Festival 15 jaar de Brulboei : Genre : Shanty & Seasong
Graag wil ik vermelden dat wij shantykoor de Brulboei uit Zwijndrecht op zaterdag 9 februari 2019 een festival geven ter ere van ons 15 jarig bestaan in het Spektakel in Zwijndrecht aanvang 13.00 tot 18.00 Met medewerking van de Stormvogels en de Ponteniers.
9 -Deurne
Jubileum Drieluik - Genre : Gevarieerd
Shantykoor De Klotvaarders viert jubileum met actie ‘Drieluik voor Stichting Alzheimer Nederland’
Het shantykoor De Klotvaarders is tien jaar geleden opgericht door Martien Keunen, Gonneke van Driel en Adrie van Hal. Het koor begon met 64 leden maar dat aantal zat al snel boven de honderd. Onder andere omdat we veel aandacht kregen in de media. Geen wonder, want Martien was correspondent bij diverse dag- en weekbladen en kon zo wel wat publiciteit regelen. Ook nu hebben we nog altijd meer dan honderd leden.
Iets betekenen voor een ander
De Klotvaarders zijn niet zomaar een koor, niet zomaar een shantykoor. We willen namelijk ook graag iets betekenen voor onze samenleving. Daarvoor zetten we af en toe een actie op voor een goed doel. Een paar jaar geleden hebben we het koningin Wilhelmina fonds ondersteund. Vervolgens hebben we een bijdrage geleverd aan de strijd tegen kanker door geld op te halen voor de Alpe d’HuZes. Met concerten en allerlei acties wisten we maar liefst 20.000 euro bijeen te brengen. Een mooi bedrag waar we nog altijd trots op zijn!
Steun Stichting Alzheimer Nederland
Rondom ons eerste lustrum willen we natuurlijk weer graag iets voor onze medemens betekenen. Ditmaal gaan we de stichting Alzheimer Nederland helpen met hun zoektocht naar geneesmiddelen om deze vreselijke ziekte te overwinnen en het leed van patiënten, directe familie en naasten te verzachten.
Steeds meer herinneringen uitgewist
Alzheimer is een ziekte die het geheugen ernstig aantast en uiteindelijk volledig buiten spel zet. Op een gegeven moment herken je je partner, je kinderen, je vrienden niet meer. Je vervreemdt van je omgeving en van jezelf. En de omgeving herkent jou niet meer. Stel je voor hoe je leven eruitziet als alle herinneringen uit je geleefde leven langzaam maar zeker worden uitgewist en je steeds minder weet van het leven dat je geleefd hebt, steeds minder daarvan kunt delen. Omdat het er niet meer is. En uiteindelijk de dood erop zal volgen….We willen een bijdrage leveren om dit grote leed een beetje te helpen verzachten. Daar gaan we voor!
Help mee ons doel te bereiken
Wat zijn we van plan? We gaan twee concerten organiseren op 9 februari en 25 mei beide in 2019 in het CCMVD te Deurne en 31 augustus op de Markt om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze ziekte. Tijdens deze concerten zal het zangkoor Lambardi, een doedelzakspeler, Lenny Kuhr, zanger Wil Nelemans van de Voice Senior en Koos van Platingen hun medewerking verlenen. De concerten zijn vooral bedoeld als aandachttrekkers. Want naast deze concerten proberen we ook veel sponsering te krijgen om deze actie voor stichting Alzheimer Nederland verder te ondersteunen. We zouden het dan ook bijzonder op prijs stellen als jij zou willen meewerken om ons doel te bereiken.
Korenfestival
De actie wordt afgesloten met een evenement op 31 augustus 2019 op de Markt van Deurne waarvoor de gemeente Deurne en de gezamenlijke horeca al hun medewerking hebben toegezegd. Vanaf 11:00 uur kunt u genieten op en rond de terrassen van doorlopende optredens. Er komen 7 koren, 2 dansgroepen en de middag zal om 18:00 uur worden afgesloten met een taptoe door onze Deurnese drumfanfare. Een afvaardiging van de Stichting Alzheimer Nederland zal deze dag aanwezig zijn
10 - Bedum (Trefcentrum)
Muzikale middag  : Genre : Gevarieerd
De Lopster Störmvogels in zee met Amusementskoor Ratjetoe een muzikale middag.
16 - Schiermonnikoog
Concert Gin sin to heich  : Genre : Shanty & Seasong
Concert in Dorpshuis op 16 februari Op zaterdag 16 februari 2019 geeft Shantykoor Gin See to Heich een concert in het Dorpshuis op Schiermonnikoog aanvang 20u m.m.v. Schmalver Buddelschippers. Kaarten zijn vanaf 11 februari verkrijgbaar bij de VVV en voor aanvang bij de kassa van het dorpshuis. Kosten € 7,50 per stuk. Shantykoor Gin sin to heich heeft een (nieuwe) website: shantykoorschiermonnikoog.com
17 - Rotterdam
93e ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
17 - Zevenhuizen
Sootjevisch Thuisdag - Genre : Shanty & Seasongs
Sootjevisch Thuisdag in Swanla - Zevenhuizen Zaal open  13.00 en Koffie met een taartenbuffet.
20 en 27 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty & Seasongs
De heren van Drijfhout spelen een avondvullende voorstelling in theater Podium Vlieland, dorpsstraat 84. Aanvang 20.30 uur kaarten €12,50 reserveren via info@drijfhout-vlieland.nl of te koop bij het theater
22 t/m 24 - Enkhuizen
Maritiem Winterfestival Deunen & Deinen :   Genre : Maritiem Festival
Tijdens het Maritiem Winterfestival in de Drommedaris van 22 t/m 24 februari zullen de volgende artiesten, koren en groepen optreden: The Seaband (Eng) - Bone Idol (Scilly Isl.)  - Yesterday's Men (Eng.) - Gerry Ffrench (Eng) - Trim Rig and a Doxy (Eng.) - LocTup Together (Eng.) - Will & Rosie (Eng.) - Au Bord du Quai (Fr.) - Plunder  - Onstuimig Schuim - Paddy's Passion - Act of Mutiny - Armstrong's Patent - Roaring Fifties - Rumor di Mare  - De Kaapstander en Reuring


23 - Winsum Fr.
11e Sjongersdei in Winsum Fr. :   Genre : Shanty & Seasongs
11e Sjongersdei in Winsum Fr. 23 febr. 13.30-17.30 Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts - Shantykoor de Brûskoppen - de Stuyvesant Sailors - Willekoar de Blierbekjes entree € 7,50
24 - Winschoten "Cultureel Centrum De Klinker"
25 jaar Maritiem :   Genre : Folk, Shanty & Seasongs
OP zondag 24 februari 2019 viert Shantykoor Maritiem uit winschoten haar 25 jarig jubileum met 5 koren uit duitsland Aanvang van het concert 14.00 uur t/m/ 18.00 uur. Entree vrij.
Terug naar de inhoud