April - Agenda

Ga naar de inhoud

April

April 2019
1 - Brielle (Catharijnenkerk)
Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
80 jarig bestaan van de 1 April feesten in Brielle waarin de bevrijding wordt gevierd van de Spanjaren tussen 12.00 en 16.00  Met deelname van : Die Maeze Sanghers - Shantykoor Overstag - Shantykoor Vlaardingen en  de Helius Shanty Zangers
10, 16 en 24 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty & Seasongs
De heren van Drijfhout spelen een avondvullende voorstelling in theater Podium Vlieland, dorpsstraat 84. Aanvang 20.30 uur kaarten €12,50 reserveren via info@drijfhout-vlieland.nl of te koop bij het theater

6 - Dordrecht
Muziek Café  - Genre : Gevarieerd
Onder het motto de deur staat altijd open, nodigt Shantykoor ‘de Admiraliteit’  u van harte uit om met uw favoriete instrument of stem de toon te zetten in ons gezellige Muziek meezingcafé, op zaterdag 6 april a.s., vanaf 14.00 t/m 17.00 uur in het Waterwiel, Admiraalsplein 700 in Dordrecht.
Het is de bedoeling dat diverse muzikanten en zangers zich kunnen laten horen, zodat het publiek lekker mee kan zingen met o.a. Hollandse liedjes en ook over het zoute en zoete water en alles daaromheen.Kom allemaal en breng je instrument, stem en goede humeur mee. Gratis parkeren.
Wij wensen jullie een muzikale, maar vooral een gezellige middag toe.Tot ziens in het SHANTY Muziek meezing café op 6 april a.s.!

7 - Vlaardingen
44e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
7 - Lithoijen
Korendag - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Jaarlijkse Korendag bij W.V. De Maaskant, Lithoijensedijk 48A in Lithoijen. Welkom vanaf 12.00 uur. Tussen 13.00 en 17.00 uur treden Shantykoor Nieuw Maaskants Peil, de Kabelgat Ramblers en Schipperskoor 't Stik voor u op. Een gezellige middag aan de oever van de Maas.
12 - De Bron, Vogelplein 1, 3815 GV Amersfoort
Voorjaarsconcert  - Genre : Shanty & Seasong
Jaarlijks concert van Shantykoor Westenwind
12 t/m 14 - Cultuurhuis Garenspinnerij, Gouda
De Lange Reis  - Genre : Shanty & Seasongs
Gouds Shantykoor West Zuidwest presenteert het zang- toneelstuk "De Lange Reis"
Het arrangement bestaat uit:
 *Vooraf een origineel captains dinner.  (vegetarisch is mogelijk, graag vooraf opgeven)
 *Bij binnenkomst ontvangt u een boekje met ZeeDee over de “oude zeilvaart”
 *De rest van de avond wordt u verrast door de opvoering van het historisch getrouw
   Zang- toneelstuk, De Lange Reis.

Op deze Reis nemen wij u mee aan boord van de zeilschepen op de grote vaart naar ‘de Oost’ en ‘de West’, waar u kennis neemt van het werken en leven van de bemanning. Dit laat u zoveel mogelijk de harde werkelijkheid zien tijdens de vaak barre tochten.
Veel levens gingen verloren, zeker van veel matrozen aan boord van die schepen. Wij laten u kennismaken met de werkliederen die aan boord of aan land werden gezongen over het verlangen naar de zee. In ‘De Lange Reis’ presenteren  wij, van het Goudse Shantykoor West ZuidWest, dit levend erfgoed.Wij hebben een vermaard historicus, Prof. dr. G.W.M. de Quast, geëngageerd om u te begeleiden op een  tocht over de zeven zeeën.
Er wacht u een avond, rijk aan taferelen en historisch verantwoorde liederen over dat wat ons land groot, beroemd en berucht heeft gemaakt in de wereld: de handelsvaart naar ‘de Oost’ en ‘de West’. De werkliederen oftewel shanties, getuigen van het harde leven en werken aan boord, in weer-en-wind, onder de brandende zon, in vliegende stormen en ijskoude wateren, zoals op de walvisvaart.Verder zijn er liederen van weemoed en verlangen: de forbitters, gezongen op de lange dagen en avonden zonder wind die naast verveling ook ontspanning gaven.Het is ons cultureel erfgoed waarin de ware helden uit de geschiedenis tot leven komen: de zeelieden, de matrozen van stavast.
13 - Nijverdal
Voorjaarsconcert Die Regghe Sangers - Genre : Gevarieerd

13 - Harlingen Zuiderhaven
Vlootdag - Genre : Gevarieerd
Aan dit geweldige evenement zal het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen deelnemen. De locatie is a/b Noorderlicht t.h.v. Zuiderhaven 4. Aanvang 11.00 uur tot 16.30 uur.
14 - Theater Kruispunt Barendrecht
Een Muzikaal Cafe aan de Haven  - Genre : Shanty & Seasongs
Een Muzikaal Cafe aan de Haven m.m.v. Meezingkoor uit Barendrecht en Shantykoor Rotterdam
14 - Borne
Het Beste van Borne  - Genre : Gevarieerd
Optreden op het Rheineplein van het Twents Shantykoor De Bornse Maten
14 - Loenen Gelderland
Cultuur bij de Buur  - Genre : Folk
folkgroep Shepherd's Pie uit Hardinxveld Giessendam verzorgt een middag vol Ierse en Schotse Folkmuziek op zondagmiddag 14 april a.s Dit vindt plaats tijdens het zogenaamde cultuur bij de buur in Loenen. De aanvang van het optreden is 13.45 uur en zal duren tot circa 17.00 uur. De toegang is gratis en het adres waar het plaats vindt is : Boterweg 21 in Loenen.

12, 21 en 28 - Vlieland
Terras optredens  - Genre : Shanty & Seasongs
Folkgroep Drijfhout speelt voor u op het altijd gezellige en verwarmde terras van Hotel Zeezicht Aanvang 20.30 uur, gratis entree

20 - Woudsend
Shanty-plus Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Zaterdag 20 april 2019 organiseert het shantykoor ‘De Pôllesjongers’ in Woudsend tussen 12 en 18 uur een feestelijk ‘Shanty-plus Festival’. Dit als vervolg op de succesvolle shantyfestivals van 2015 en 2017.
21 - Rotterdam
95e ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
27 - Grijpskerk
Koningsdag - Genre : Gevarieerd
Het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen is hier van de partij. Aanvang 13.00 uur.

\Terug naar de inhoud