December - Agenda

Ga naar de inhoud

December

December 20191 - De Meern - Sociaal Cultureel Centrum de Schalm
Openbaar optreden Windstilte en Sterk Spul - Genre : Gevarieerd
Een gezamenlijk optreden van de koren Windstilte uit Vleuten De Meern en Sterk Spul uit Linschoten staat garant voor een middag genieten en meezingen

1 - Vlaardingen
48e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
7 - Appelscha
Kerstmarkt en winteravond -  Genre : Shanty & Seasongs
Op 7 en 8 december as wordt in Appelscha voor de 13e keer de sfeervolle kerstmarkt langs de feeeriek verlichte bosrand aan de Boerestreek gehouden. Organisatie is in handen van de Stichting Algemene Activiteiten en de Historische Vereniging. De zaterdagavond is altijd een winter/kerst feest avond en daar passen piratenkoor de Stormvogels heel goed bij. Zij treden op vanuit een overdekte podiumwagen op de kerstmarkt van 18:30-20:30. Deze wagen staat vlakbij het gebouw van de Historische Vereniging, de Hoolten Klinte. Zij zullen op hun eigenwijze weer allerlei Nederlandse en Duitse shanty's zingen. Ook mooie Ierse ballades en gezellige liedjes om mee te zingen zijn dan te horen. Wie weet zelf een piraten kerstlied. Gezelligheid en enthousiasme is hun credo.

13 - Hardinxveld Giessendam
Irish Christmas evening -  Genre : Folk
Op vrijdag 13 december a.s organiseert de folkgroep Shepherd's Pie uit Hardinxveld Giessendam een avond vol Ierse en Schotse folkmuziek.Deze avond zal in het teken staan van het naderende kerstfeest en daarom brengt de groep een tiental Ierse kerstliederen ten gehore. Het programma zal verder worden aangevuld met Ierse en Schotse luistermuziek De aanvang is om 20.00 uur en zaal is open vanaf 19.15 uur kaarten a 7,50 Euro zijn te bestellen via de website of telefonisch 06 23177111. Het optreden vindt plaats in partycentrum "Het Hart"Nassaustraat 6 Boven Hardinxveld
13 - Emmen
Kerstmarkt Angelslo-  Genre : Shanty & Seasongs
In het overdekte winkelcentrum Angelslo in Emmen is op vrijdag 13 december een gezellige middagskerstmarkt van 13:00- 16:00 uur. Tussen de kraampjes en stalletjes vind u ook het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Zij zullen op hun eigenwijze weer allerlei Nederlandse en Duitse shanty's en seasongs zingen. Ook mooie Ierse ballades en gezellige liedjes om mee te zingen zijn dan te horen. Misschien zingen deze piraten zelfs een kerstliedje, alles is mogelijk. Gezelligheid en enthousiasme is hun credo.
13 - De Wiekslag - Norg
Kerstzang - Genre : Gevarieerd
Op vrijdag 13 december 2019 zingt het Shantykoor De Landrotten een gevarieerd kerstrepertoire in verzorgingscentrum De Wiekslag in Norg.
15 - Rotterdam (Lichtschip Vessel 11, Wijnhaven)
2e Kerst-ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasong
Voor de eerste keer organiseert de Stichting Shantyfestival Rotterdam een speciaal kerst-shantycafé. Kerstmis was vroeger aan boord een belangrijke en vaak emotionele gebeurtenis. Ruwe zeebonken die vol heimwee kerstliedjes zongen. Ook zijn er speciale kerst-shanty's.
22 - Emmen
Parc Sandur shanty matinee - Genre : Shanty & Seasong
Dit shanty matinee wordt volledig verzorgd door piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Zij zullen er op hun eigen chaotische en enthousiaste manier weer een gezellige middag van maken met Nederlandse en Duitse shanty's en seasongs en Ierse ballades om mee te zingen en mee te klappen
Terug naar de inhoud