December - Agenda

Ga naar de inhoud

December

December 2019
1 - ShantyStation Enkhuizen
Mini Deunen en Deinen - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
We zijn weer druk bezig met het organiseren van Deunen & Deinen 2020. Noteer de data vast in je agenda: 28, 29 februari en 1 maart 2020.  De groepen uit Engeland, Schotland, Frankrijk en Nederland zijn inmiddels al vastgelegd en de namen zullen spoedig op onze website verschijnen.

Onze organisatie is uitgebreid met een een nieuwe naam: Alex Bezemer. Alex gaat zich met name richten op de publiciteit via onze website, Facebook en andere kanalen en het eerste, fraaie, begin is nu al zichtbaar op onze vernieuwde website.
Je kunt ons nu ook volgen op Facebook.
We gaan voor het zover is een aantal "aanloop" evenementen organiseren om in de stemming te komen natuurlijk, maar voornamelijk ook om geld te genereren voor het festival (dat is natuurlijk weer broodnodig, omdat we zoveel mogelijk onze eigen broek op willen houden en niet draaien op subsidies).

Het eerstkomende evenement is al op 1 december aanstaande. Dan houden we onder de noemer "Shanty Station" een minifestival met o.a. Pekel, Enkhuizen 3 en Onstuimig Schuim die hieraan belangeloos hun medewerking verlenen. Alle informatie hierover vind je ook op bijgaande poster. Aansluitend is er op het station een gezamenlijke maaltijd a € 17,50 per persoon, maar daarvoor is het wel aan te raden om te reserveren (dat kan via het formulier op de website). Je kan dan ook meedoen aan een klein (kort) open podium (opgave bij Zeegers) of aan de singalong die we dan van plan zijn te houden.
Verder komt er ook een Prelude Deunen & Deinen in de Drommedaris op Zondag 2 februari van 14.30 - 18.00 uur, daarover zullen we jullie ook later informeren (of hou de website of Facebook in de gaten)....


1 - De Meern - Sociaal Cultureel Centrum de Schalm
Openbaar optreden Windstilte en Sterk Spul - Genre : Gevarieerd
Een gezamenlijk optreden van de koren Windstilte uit Vleuten De Meern en Sterk Spul uit Linschoten staat garant voor een middag genieten en meezingen

1 - Vlaardingen
48e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
1 - Het Hoefslag, Wencopperweg 52, 3771PP Barneveld
ShantyCafé  - Genre : Shanty & Seasongs
Shantykoor Het Roer Om: Zondag 1 dec 2019, van 14:00 - 18:00 uur Zangers, muzikanten en liefhebbers van shanty worden uitgenodigd met familie en vrienden om mee te komen zingen en spelen bij ons shantycafé. DE TOEGANG (en parkeren) IS GRATIS.

7 - Appelscha
Kerstmarkt en winteravond -  Genre : Shanty & Seasongs
Op 7 en 8 december as wordt in Appelscha voor de 13e keer de sfeervolle kerstmarkt langs de feeeriek verlichte bosrand aan de Boerestreek gehouden. Organisatie is in handen van de Stichting Algemene Activiteiten en de Historische Vereniging. De zaterdagavond is altijd een winter/kerst feest avond en daar passen piratenkoor de Stormvogels heel goed bij. Zij treden op vanuit een overdekte podiumwagen op de kerstmarkt van 18:30-20:30. Deze wagen staat vlakbij het gebouw van de Historische Vereniging, de Hoolten Klinte. Zij zullen op hun eigenwijze weer allerlei Nederlandse en Duitse shanty's zingen. Ook mooie Ierse ballades en gezellige liedjes om mee te zingen zijn dan te horen. Wie weet zelf een piraten kerstlied. Gezelligheid en enthousiasme is hun credo.
13 - Hardinxveld Giessendam
Irish Christmas evening -  Genre : Folk
Op vrijdag 13 december a.s organiseert de folkgroep Shepherd's Pie uit Hardinxveld Giessendam een avond vol Ierse en Schotse folkmuziek.Deze avond zal in het teken staan van het naderende kerstfeest en daarom brengt de groep een tiental Ierse kerstliederen ten gehore. Het programma zal verder worden aangevuld met Ierse en Schotse luistermuziek De aanvang is om 20.00 uur en zaal is open vanaf 19.15 uur kaarten a 7,50 Euro zijn te bestellen via de website of telefonisch 06 23177111. Het optreden vindt plaats in partycentrum "Het Hart"Nassaustraat 6 Boven Hardinxveld
13 - Emmen
Kerstmarkt Angelslo-  Genre : Shanty & Seasongs
In het overdekte winkelcentrum Angelslo in Emmen is op vrijdag 13 december een gezellige middagskerstmarkt van 13:00- 16:00 uur. Tussen de kraampjes en stalletjes vind u ook het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Zij zullen op hun eigenwijze weer allerlei Nederlandse en Duitse shanty's en seasongs zingen. Ook mooie Ierse ballades en gezellige liedjes om mee te zingen zijn dan te horen. Misschien zingen deze piraten zelfs een kerstliedje, alles is mogelijk. Gezelligheid en enthousiasme is hun credo.
13 - De Wiekslag - Norg
Kerstzang - Genre : Gevarieerd
Op vrijdag 13 december 2019 zingt het Shantykoor De Landrotten een gevarieerd kerstrepertoire in verzorgingscentrum De Wiekslag in Norg.
14 - Oostvoorne
Kerstmarkt - Genre : Gevarieerd
Op zaterdag 14 december 2019 zijn de Helius Shanty Zangers met een gevarieerd kerstrepertoire op de kerstmarkt in Oostvoorne
15 - Rotterdam (Lichtschip Vessel 11, Wijnhaven)
2e Kerst-ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasong
Voor de eerste keer organiseert de Stichting Shantyfestival Rotterdam een speciaal kerst-shantycafé. Kerstmis was vroeger aan boord een belangrijke en vaak emotionele gebeurtenis. Ruwe zeebonken die vol heimwee kerstliedjes zongen. Ook zijn er speciale kerst-shanty's.
16 - Leiden
Openbare oefenavond - Genre : Folk, Shanty & Seasong
Wij nodigen jullie graag uit voor de traditionele jaarlijkse openbare repetitie van het Leids zeemanskoor Rumor di Mare. Deze repetitie is, onder het motto van Auld lang syne, tevens de afsluiting van het jaar waarin we met een groot aantal activiteiten ons vijfentwintigjarig jubileum vierden. We kijken daar met groot plezier op terug.

Op maandagavond 16 december 2019 is iedereen vanaf 19.45 uur welkom in de vaste repetitieruimte van Rumor di Mare, de Tuinzaal onder het Grand Café ‘de Burcht’ aan de Burgsteeg 14 in Leiden.

Deze repetitieavond is bij het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare altijd weer een feestje. Dan is iedereen welkom die ‘iets heeft’ met het koor of de muziek die wordt gezongen. Je kan op deze gezellige avond in de Tuinzaal van het Grand Café De Burcht niet alleen ervaren hoe er wordt geoefend, maar het publiek wordt ook uitgedaagd om mee te zingen.

22 - Emmen
Parc Sandur shanty matinee - Genre : Shanty & Seasong
Dit shanty matinee wordt volledig verzorgd door piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Zij zullen er op hun eigen chaotische en enthousiaste manier weer een gezellige middag van maken met Nederlandse en Duitse shanty's en seasongs en Ierse ballades om mee te zingen en mee te klappen
28 - Kampeerhal - Roden
Kampeerbelevenis van het Noorden - Genre : Folk, Shanty & Seasong
Zaterdagmiddag 28 december in de Kampeerhal in Roden een vrij toegankelijk optreden van 13.00 - 16. 00 uur.
Terug naar de inhoud